Matkustajien oikeudet EU:ssa 
Parlamentin toimet oikeuksien vahvistamiseksi 

Yhteiskunta  Päivitetty: 
 
Luotu:   

Katso, miten Euroopan parlamentti toimii suojellakseen lentäen, junalla, laivalla tai bussilla matkustavien kansalaisten oikeuksia.

Artikkelit 

       
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Euroopan parlamentti hyväksyi torstaina direktiivin matkustajarekisteritietojen (PNR) käytöstä EU:ssa. Direktiivin tarkoituksena on estää ennalta ja paljastaa terrorismia ja vakavaa rikollisuutta sekä helpottaa niiden tutkintaa ja syytteiden nostamista. Uudet säännöt velvoittavat lentoyhtiöitä antamaan kansallisille viranomaisille EU:n ulkopuolelle lähtevien ja sieltä tulevien lentojen matkustajia koskevia tietoja.

Videot 

Artikkelit 

       
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Parlamentti äänesti keskiviikkona lakiehdotuksesta, jonka myötä lentomatkustajat voisivat saada aiempaa todennäköisemmin korvauksia myöhästyneistä lennoista. Säännöissä annetaan myös ohjeita matkustajien korvausvaatimusten käsittelylle.

       

Matkustaminen joulunaikaan tai uutena vuotena voi aiheuttaa päänsärkyä. Lentokoneet ovat täynnä, lippujen hinnat ovat korkeat ja huono sää saattaa osua kohdalle. Matkustajilla on kuitenkin oikeuksia EU:ssa, jos lento on myöhässä tai peruttu. Parlamentin liikennevaliokunta äänesti tiistaina näiden oikeuksien vahvistamisesta.