Maahanmuutto: Yhteinen haaste 
Parlamentin työ pakolaisten, ulkorajojen ja maahanmuuton parissa  

Yhteiskunta  Päivitetty: 
 
Luotu:   

Miten EU on reagoinut turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien saapumiseen Eurooppaan? Lue lisää parlamentin toimista maahanmuuton ja ulkorajojen parissa.

Artikkelit 

       

Muuttoliike merkitsee Euroopalle haasteita ja mahdollisuuksia. Seuraavassa kerrotaan, miten EU toimii pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden kanssa.

       

Muuttoliikettä koskevat haasteet ovat tuoneet esiin Euroopan turvapaikkajärjestelmän puutteita, jotka vaativat unionilta toimintaa.

       

Viime vuosina EU on vastaanottanut enemmän pakolaisia kuin koskaan sitten toisen maailmansodan päättymisen. Lue lisää.

Videot 

       
(Videon kesto:) 

Artikkelit 

Videot 

Artikkelit 

       

Gülhan opiskeli fysiikkaa Latakian Tishreen-yliopistossa, kun Syyrian sisällissota puhkesi. Hänen lupaava tulevaisuutensa katkesi ja hän on viettänyt nyt neljä vuotta Osmaniyen pakolaisleirillä kolmen nuoren lapsensa kanssa. Syyrian konflikti on laajin humanitaarinen katastrofi toisen maailmansodan jälkeen. Viime viikolla parlamentin kaksi valtuuskuntaa vieraili Turkissa tutustumassa pakolaisten tilanteeseen.

       

Syyrian tilanne ja sen seurauksena syntynyt humanitaarinen kriisi ovat korkealla parlamentin asialistalla, ja viime aikoina on puhuttu erityisesti Turkissa olevien pakolaisten tukemisesta. Maassa on tällä hetkellä yli 2,5 miljoonaa rekisteröityä syyrialaista pakolaista, ja suurin osa Eurooppaan viime vuoden aikana tulleista miljoonasta pakolaisesta on tullut juuri Turkin kautta. Tammikuun täysistunnossa mepit vaativat jäsenmaita maksamaan osuutensa Turkin pakolaisavun koordinointivälineestä.