Jaa tämä sivu: 

Artikkelit 

Sinun oikeutesi EU-kansalaisena        

Tulevina kuukausina neuvotellaan Britannian EU-eron ehdoista sekä EU:n ja Britannian uudesta suhteesta. Lopullinen sopimus erosta edellyttää Euroopan parlamentin hyväksyntää. Parlamentin jäsenet keskustelevat ja äänestävät keskiviikkona parlamentin prioriteeteista neuvotteluissa. Yksi tärkeimmistä tavoitteista tulee olemaan kansalaisten etujen turvaaminen.

Artikkelit 

Artikkelit 

Brexit-neuvottelujen punaiset rajat        
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Euroopan parlamentti hyväksyi suurella enemmistöllä (516 puolesta, 133 vastaan, 50 tyhjää) keskiviikkona päätöslauselman, jossa määritellään Euroopan parlamentin periaatteet ja ehdot Britannian EU-erosopimukselle. Lopullinen sopimus Britannian EU-erosta edellyttää Euroopan parlamentin täysistunnon hyväksyntää.

Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU        
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Euroopan parlamentin puhemies ja parlamentin poliittisten ryhmien puheenjohtajat ovat kokouksessaan päättäneet tukea neljän poliittisen ryhmän ja perussopimusvaliokunnan valmistelemaa päätöslauselmaluonnosta, jossa määritetään Euroopan parlamentin ehdot Britannian EU-erosopimukselle. Parlamentti keskustelee ja äänestää päätöslauselmasta täysistunnossa keskiviikkona 5. huhtikuuta. Lopullinen sopimus Britannian EU-erosta edellyttää Euroopan parlamentin täysistunnon hyväksyntää.

UK referendum: European Parliament debate on outcome and consequences        
Lehdistötiedote 

Lehdistötiedote 

Euroopan parlamentin puhemies Martin SCHULZ (S&D, Saksa) totesi avatessaan täysistuntoa, että kyseessä on ensimmäinen kerta kun täysistunto kutsutaan koolle näin lyhyellä varoitusajalla. Britannian päätös lähteä EU:sta on samalla tavalla ennennäkemätöntä, hän lisäsi. Hän toivotti tervetulleeksi eroavan komissaarin Jonathan Hillin ja kiitti häntä työstään komissiossa. Hill kampanjoi Britannian EU:ssa pysymisen puolesta. Kiitoksiin yhtyi seisoen taputtaneet parlamentin jäsenet ja komissaarit.