COP21: Pariisin ilmastokokous lähestyy 

 
 
Kohti uutta ilmastosopimusta  

Alle kahden kuukauden päästä on Pariisin ilmastokokous, jossa keskustellaan siitä, miten ilmastonmuutosta voidaan torjua. Parlamentti lähettää 15 mepin delegaation kokoukseen. Parlamentti keskusteli ja äänesti viime viikon keskiviikkona tavoitteistaan kokousta koskien.

Voit lukea parlamentin hyväksymistä linjoista täältä.


Parlamentilla on kaksi päätavoitetta COP21-ilmastokokouksen suhteen. Päämääränä on rajoittaa ilmaston lämpeneminen alle kahteen asteeseen ja löytää tarvittavat varat vihreälle ilmastorahastolle, jonka puitteissa vuoteen 2020 mennessä pitäisi olla kerättynä 100 miljoonaa euroa kehittyville maille ilmastonmuutokseen sopeutumiseen ja sen vaikutusten pienentämiseen.


"Euroopan parlamentin pitää varmistaa, että ilmastokokous onnistuu, sillä se on vuosisadan taistelu", totesi Gilles Pargneaux (S&D, Ranska) syyskuussa julkaistussa haastattelussa. Hän valmisteli parlamentin kantaa koskevan mietinnön.


Mitkä teollisuudenalat tuottavat suurimmat päästöt ja miksi Berliini, Marrakesh ja Doha ovat tärkeitä paikkoja ilmastoneuvotteluista puhuttaessa? Löydät vastaukset näihin ja muihin kysymyksiin oheisista infografiikoistamme.

Päästöjen määrä maittain ja muita tärkeitä faktoja liittyen Pariisin ilmastokokoukseen valmistautumiseen.