EU:ssa on suhteellisen turvallista ajaa autoa, mutta mikä jäsenmaa on kaikista turvallisin? Katso infografiikkamme liikenneturvallisuudesta.

Joka vuosi tuhansia ihmisiä kuolee tai loukkaantuu vakavasti tieliikenneonnettomuuksissa EU:ssa. Liikenneonnettomuuksien kuolonuhrien määrä on vähentynyt 57,5 % vuosien 2001 ja 2017 välillä sosiaalisen ja teknologisen kehityksen ansiosta, mutta tilastojen mukaan uhrien määrän väheneminen on hidastumassa.

Onnettomuuksien uhreista 46 % oli autojen matkustajia, ja toiset 46 % uhreista oli heikommassa asemassa olevia tienkäyttäjiä: 21 % jalankulkijoita, 14 % moottoripyöräilijöitä, 8 % polkupyöräilijöitä ja 3 % mopoilijoita.

Vuonna 2017 EU-maiden turvallisinta tieliikenne oli Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Alankomaissa, ja vaarallisinta puolestaan oli Romaniassa, Bulgariassa ja Kroatiassa.

Tieturvallisuus EU:ssa  

Suomessa on turvallisempaa kuin EU:ssa keskimäärin, joskin luvut vaihtelevat paljon vuosittain. Vuonna 2017 liikenneonnettomuuksissa kuoli 39 henkeä miljoonaa kohden.

Onnettomuuksista 8 % tapahtui moottoriteillä, 55 % maanteillä ja 37 % taajama-alueilla.

Melkein 14 % liikenneonnettomuuksien uhreista oli 18–24-vuotiaita, vaikka kyseinen ikäryhmä vastaa vain 8 prosenttia EU:n väestöstä. Väestörakenteen muuttumisen vuoksi yli 65-vuotiaiden osuus liikenneonnettomuuksien uhreista kasvoi 22 prosentista (vuonna 2010) 27 prosenttiin (vuonna 2017).

Uhreista 76 % oli miehiä ja 24 % naisia. Alle 15-vuotiaiden osuus oli 2 %.

Mitä EU tekee liikenneonnettomuuksien estämiseksi?

Euroopan parlamentti hyväksyi 16. huhtikuuta uudet säännöt, joilla tehdään 30 turvallisuusjärjestelmästä pakollisia uusiin autoihin. Järjestelmiin kuuluvat esimerkiksi älykäs nopeusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä automaattinen hätäjarrutus.

Pakollisilla turvavarusteilla arvioidaan voitavan pelastaa yli 25 000 henkeä sekä välttää ainakin 140 000 vakavaa loukkaantumista vuoteen 2038 mennessä, sillä inhimillinen erehdys on osallisena noin 95 prosentissa kaikkia liikenneonnettomuuksia.

Parantaakseen tieturvallisuutta EU on alkanut vahvistaa myös tieinfrastruktuurin turvallisuutta sekä kehittää yhteisiä sääntöjä itseohjautuville autoille.