Tilastotietoa liikenneonnettomuuksien uhreista EU:ssa 

Päivitetty: 
 
Luotu:   
 

EU:ssa on suhteellisen turvallista ajaa autoa, mutta mikä jäsenmaa on kaikista turvallisin? Katso infografiikkamme liikenneturvallisuudesta.

Joka vuosi tuhansia ihmisiä kuolee tai loukkaantuu vakavasti tieliikenneonnettomuuksissa EU:ssa. Liikenneonnettomuuksien kuolonuhrien määrä on vähentynyt 23 % vuosien 2010 ja 2019 välillä, mutta tilastojen mukaan uhrien määrän väheneminen on hidastumassa valtaosassa EU-maita. Kahdeksassa maassa liikenneonnettomuuksien uhriluvut olivat alhaisimmillaan vuonna 2019.

Vuonna 2019 EU-maiden turvallisinta tieliikenne oli Ruotsissa ja Irlannissa, ja vaarallisinta puolestaan oli Romaniassa, Bulgariassa ja Puolassa.

Tieturvallisuus EU:ssa  

Vuonna 2018 liikenneonnettomuuksien uhreista 12 % oli 18–24-vuotiaita, vaikka kyseinen ikäryhmä vastaa vain 8 prosenttia EU:n väestöstä. Nuoret ovat siis suhteellisesti suuremmassa vaarassa kuolla liikenneonnettomuudessa kuin muut ikäryhmät. Nuorten liikennekuolemat ovat kuitenkin vähentyneet 43 % vuodesta 2010.

Yli 65-vuotiaiden osuus liikenneonnettomuuksien uhreista kasvoi 22 prosentista (vuonna 2010) 28 prosenttiin (vuonna 2018). Alle 15-vuotiaiden lasten osuus oli puolestaan 2 %.

Uhreista 76 % oli miehiä. Osuus on pysynyt melko muuttumattomana vuodesta 2010 ja on samankaltainen kaikissa EU-maissa.

Mitä EU tekee liikenneonnettomuuksien estämiseksi?

Euroopan parlamentti hyväksyi 16. huhtikuuta 2019 uudet säännöt, joilla tehdään 30 turvallisuusjärjestelmästä pakollisia uusiin autoihin. Järjestelmiin kuuluvat esimerkiksi älykäs nopeusavustin, kuljettajan vireystilan valvonta sekä automaattinen hätäjarrutus.

Pakollisilla turvavarusteilla arvioidaan voitavan pelastaa yli 25 000 henkeä sekä välttää ainakin 140 000 vakavaa loukkaantumista vuoteen 2038 mennessä, sillä inhimillinen erehdys on osallisena noin 95 prosentissa kaikkia liikenneonnettomuuksia.

Parantaakseen tieturvallisuutta EU on alkanut vahvistaa myös tieinfrastruktuurin turvallisuutta sekä kehittää yhteisiä sääntöjä itseohjautuville autoille.