Koronavirus: tietoa matkustajien oikeuksista 

Päivitetty: 
 
Luotu:   
 

Peruttiinko lentosi koronaviruksen takia? Etkö halua lähteä matkalle? Lue, mitkä ovat matkustajan oikeudet EU:ssa poikkeusaikoina.

©Synthex/Adobe Stock  

Useat EU-maat ovat ryhtyneet koronaviruspandemian hillitsemiseksi poikkeuksellisiin toimiin, kuten matkustusrajoituksiin, karanteenialueiden perustamiseen tai ulkonaliikkumiskieltoihin. Toimilla on merkittävä vaikutus matkustamiseen, joten omista oikeuksista matkustajana kannattaa olla tietoinen.

Lue, miten EU pyrkii lievittämään koronaviruspandemian vaikutuksia

Euroopan komissio esitteli 18. maaliskuuta yksityiskohtaiset ohjeet, joilla taataan EU:n matkustajan oikeuksien yhdenmukainen soveltaminen ja matkustajien suojeleminen kaikissa EU-maissa.

Mitä jos lentoni on peruttu?

Lennon peruneella lentoyhtiöllä on kaikissa oloissa velvollisuus tarjota matkustajalle kolme vaihtoehtoa:

  • korvaus
  • uudelleenreititys niin pian kuin mahdollista
  • uudelleenreititys myöhemmin, matkustajan valitsemana ajankohtana

Jos matkustajana valitset uudelleenreitityksen niin pian kuin mahdollista, ota huomioon, että jopa merkittäviä viivästyksiä on odotettavissa nykytilanteessa, jossa suuri osa lennoista on peruttu kansallisten koronavirustoimien vuoksi.

Onko minulla oikeus hotellimajoitukseen ja aterioihin peruutuksen vuoksi?

Lentoyhtiöillä on velvollisuus tarjota ilmaisia aterioita, virvokkeita ja hotellimajoitus matkustajille, joiden lento on peruttu ja jotka ovat valinneet uudelleenreitityksen mahdollisimman pian.

Onko minulla oikeus korvauksiin?

Lentomatkustajilla on oikeus korvauksiin, jos lento on peruttu alle kaksi viikkoa ennen lähtöpäivää paitsi ”poikkeuksellisissa olosuhteissa”. Tätä poikkeusta voidaan soveltaa koronaviruspandemian kohdalla, jos viranomaisten toimet estävät lentoyhtiöiden normaalin toiminnan.

Entä jos haluan perua matkani?

Jos perut matkan omasta aloitteestasi, korvaus riippuu siitä, minkälaisen lipun olet ostanut. Vastauksen löydät lipun myyntiehdoista. Lisätietoja saat matkanjärjestäjältä tai lentoyhtiöltä.

Minulle on tarjottu etuseteliä rahallisen korvauksen sijaan. Mitkä ovat oikeuteni?

Matkustajilla on oikeus valita rahallisen korvauksen ja etusetelin välillä kaikkien peruuntuneiden matkojen osalta, olipa kyse pakettimatkasta, lento-, juna-, bussi- tai lauttamatkasta. EU:n 13. toukokuuta julkaisemien suositusten mukaan etusetelien tulee olla voimassa vähintään vuoden, ja ne pitää korvata rahana matkustajalle, mikäli matkaa ei ole tehty vuoden sisällä. Matkanjärjestäjien tulisi olla joustavia ja antaa esimerkiksi matkustajien kulkea alkuperäisellä reitillä alkuperäisillä matkustusehdoilla.

Euroopan unioni on ainoa paikka maailmassa, missä kaikki lentäen, junalla, laivalla tai bussilla matkustavat kansalaiset on suojattu täysin matkustajan oikeuksin.

Lue lisää, miten Euroopan parlamentti pyrkii parantamaan matkustajien oikeuksia EU:ssa.

Tyhjien lentojen välttäminen

Lentokenttiä koskevat säännöt velvoittavat lentoyhtiöt käyttämään suurimman osan niille osoitetuista nousu- ja laskeutumisajoista, jotta ne eivät menettäisi aikoja seuraavalla kaudella.

Torstaina 26. maaliskuuta parlamentti hyväksyi komission aloitteen keskeyttää väliaikaisesti lentojen nousu- ja laskuaikoja koskevat EU-säännöt, jotta niin kutsutut ”haamulennot” voidaan lopettaa. EU:n neuvosto hyväksyi säännöt 30. maaliskuuta, ja ne astuivat voimaan takautuvasti maaliskuun alusta asti (EU:n ja Kiinan sekä EU:n ja Hong Kongin välisten lentojen osalta jo 23. tammikuuta alkaen).

Katso kaikki EU-toimet koronavirusta vastaan aikajanalta.