Parlamentti kannattaa autojen melun vähentämistä 

Lehdistötiedote 
Täysistunto 
 
 

Autojen melutasoa pyritään kansanterveyssyistä laskemaan asetusehdotuksella, josta parlamentti äänesti keskiviikkona. Mepit haluavat uusille autoille melutasomerkinnät ja sähkö- ja hybridiautoihin äänet jalankulkijoiden varoittamiseksi.

Jatkuva kova liikennemelu voi heikentää terveyttä. Euroopan ympäristöviraston selvityksen mukaan puolet EU:n kaupunkiväestöstä joutuu elämään yli 55 desibelin taustamelussa. 

"Liikennemelun haitallinen vaikutus terveyteen vaikutus on tieteellisesti todistettu, mutta tämä lainsäädäntöehdotus keskittyy ainoastaan ajoneuvojen moottorimeluun. Meidän täytyy jatkossa huomioida myös muita tekijöitä, kuten tien pinnoitteen koostumus, ilmanvastus ja renkaat", sanoi mietinnön esittelijä Miroslav Ouzký (ECR, Tshekki) äänestyksen jälkeen. Mietintö hyväksyttiin äänin 401 puolesta, 228 vastaan ja 20 tyhjää. Ouzký on parlamentin pääneuvottelija haettaessa sopua jäsenmaiden kanssa.

Tiukemmat melurajat

Asetusluonnoksessa ehdotetaan uusille melurajoille kuuden tai kahdeksan vuoden siirtymäaikaa lain voimaantulosta. Ensimmäinen aikaraja koskisi uusia ajoneuvomalleja, toinen uusien ajoneuvojen käyttöönottoa.

Tavallisten autojen meluraja laskettaisiin 68 desibeliin nykyisestä 74 desibelistä. Isomoottorisille ajoneuvoille, kuten maasto- ja urheiluautoille, myönnettäisiin kahdesta tai kuuteen desibelin lisämarginaali. Raskaiden kuorma-autojen (yli 12 tonnia) meluraja pidettiin nykyisellä tasolla 81 desibelissä.

Meppien mukaan ajoneuvomeluun vaikuttavat myös tien pinnoite, rengasmelu ja aerodynamiikka.

Melumerkinnät

Mepit haluavat uusien ajoneuvojen melutasolle merkintäjärjestelmän kuluttajien informoimiseksi. Vastaavia merkintäjärjestelmiä on jo polttoainekulutukselle, rengasmelulle ja hiilidioksidipäästöille.

Hiljainen vaara

Mepit ovat huolestuneita, että jalankulkijat eivät huomaa hiljaisia sähkö- ja hybridiautoja ja haluavat, että jatkossa näistäkin autoista täytyy kuulua ääni. Lakiesityksen mukaan äänille täytyy kehittää AVAS-standardit ("Acoustic Vehicle Alerting System" - AVAS).