Parlamentti valitsi ”Panaman paperit” -tutkintavaliokunnan jäsenet  

Lehdistötiedote 
Täysistunto 
 
 

Euroopan parlamentti päätti torstaina “Panaman paperit” -tutkintavaliokunnan jäsenistä. Valiokunnan tehtävänä on tarkastella väitteitä rahanpesuun, veronkiertoon ja veropetoksiin liittyvien EU-sääntöjen rikkomisesta. Parlamentti päätti valiokunnan perustamisesta täysistunnossa kesäkuun alussa.

Luettelo valiokunnan varsinaisista jäsenistä löytyy täältä. Suomalaisista parlamentin jäsenistä valiokunnan varsinaisia jäseniä ovat Sirpa Pietikäinen (kok, EPP) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps, ECR). Valiokuntaan nimetään lisäksi varajäseniä.


Valiokunta valitsee puheenjohtajansa sekä neljä varapuheenjohtajaa ensimmäisessä kokouksessaan.


Parlamentti päätti perustaa ”Panaman Paperit” -tietovuotoa tarkastelevan tutkintavaliokunnan täysistunnossa 8. kesäkuuta. Valiokunnan tehtävänä on tarkastella väitteitä rahanpesuun, veronkiertoon ja veropetoksiin liittyvien EU-sääntöjen rikkomisesta ja sääntöjä sovellettaessa tapahtuneista hallinnollisista epäkohdista. Valiokuntaan, jonka tunnus on PANA, kuuluu 65 varsinaista jäsentä, ja sen toimikausi kestää 12 kuukautta.


Parlamentin puheenjohtajakokous (poliittisten ryhmien puheenjohtajat ja parlamentin puhemies Schulz) päätti valiokunnan mandaatista kokouksessaan 2.6.


65  ; varsinaista jäsentä