Täysistunnon avaus: Parlamentin poliittiset johtajat tuomitsivat kemiallisten aseiden käytön Syyriassa 

Lehdistötiedote 
Täysistunto 
 
 

Puhemies Tajani totesi täysistunnon avauksessa Strasbourgissa, että kemiallisten aseiden käyttö on teko, jota ei voi jättää rankaisematta.

Huhtikuun täysistunnon avaus  

Parlamentin puhemies Antonio Tajani sanoi: “Parlamentin pitää ilmaista selkeästi, että kemiallisten aseiden käyttö on teko, jota ei voi jättää rankaisematta. Parlamentin pitää täysistunnon avauksessa antaa vahva viesti tilanteen vakavuudesta ennen huomisen keskusteluja EU:n korkean edustajan Federica Mogherinin sekä Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa.”

 

“Kaikkien epäilysten tiukemman ulko- ja turvallisuuspolitiikan tarpeesta tulisi hälvetä tämän tilanteen seurauksena. Keskustelu EU:n seuraavasta budjetista koettelee haluamme tehdä EU:sta todellinen globaali toimija.”

 

Poliittisten ryhmien johtohahmot jatkoivat tuomitsemalla kemiallisten aseiden käytön. Suurin osa ilmaisi tukensa Yhdysvaltain, Ranskan ja Britannian iskuille Syyriassa vastatoimena Assadin hallinnon ”sotarikoksille”. Osa kritisoi aseellisia iskuja siitä, että niillä ei ollut kansainvälistä toimeksiantoa. Tilanteen rahoittamisen ja YK:n johtamien rauhanneuvottelujen tulisi alkaa mahdollisimman pian, totesivat poliittisten ryhmien johtohahmot.

 

Puhemies Tajani keskustelee täysistunnon avauksessa esille tuoduista kommenteista Ranskan presidentin Macronin kanssa huomenna ennen kuin Macron puhuu täysistunnossa.

Yhteystiedot: