Parlamentti tarkastelee tekijänoikeussääntöjä uudestaan syyskuussa 

Lehdistötiedote 
Täysistunto 
 
 

Parlamentin täysistunto torjui valiokunnan esityksen aloittaa neuvottelut uudesta digiajan tekijänoikeuslaista.

Mepit torjuivat täysistuntoäänestyksessä oikeudellisten asioiden valiokunnan laatiman parlamentin neuvottelumandaatin tekijänoikeuslain uudistukselle. Kannan uuden täysistuntokäsittelyn puolesta äänesti 318 meppiä, oikeudellisten asioiden valiokunnan laatimaa mandaattia kannatti 278 meppiä ja 31 meppiä äänesti tyhjää. Parlamentti keskustelee ja äänestää tarkistetusta kannastaan syyskuun täysistunnossa.

Äänestyksen jälkeen mietinnön esittelijä Axel Voss (EPP, Saksa) sanoi: “Pidän valitettavana, että suurin osa mepeistä ei kannattanut esitystä, jonka puolesta minä ja oikeudellisten asioiden valiokunta olemme puhuneet. Mutta tämä on osa demokratiaa. Palaamme asiaan syyskuussa ja pyrimme vastaamaan kansalaisten huoliin samalla, kun uudistamme tekijänoikeussääntöjämme vastaamaan modernia digitaalista aikakautta.”

Euroopan parlamentin työjärjestyksen mukaan jos enemmän kuin 10 % mepeistä (76 meppiä) vastustaa päätöstä aloittaa keskustelut neuvoston kanssa valiokunnan kannan perusteella, äänestetään neuvotteluiden käynnistämisestä täysistunnossa.