Kuća europske povijesti 

Kuća europske povijesti: jedinstveno iskustvo  

Kuća europske povijesti otvorila je svoja vrata 2017. godine u Bruxellesu. Taj muzej posjetiteljima pruža priliku da saznaju više o europskoj povijesti i da razmisle o njezinu značenju za današnje vrijeme.


Stalni izložbeni postav usmjeren je na povijest 20. stoljeća na čitavom europskom kontinentu i na povijest europske konvergencije sa stajališta široke povijesne perspektive i objedinjujući proturječna iskustva Europljana kroz povijest. Kuća europske povijesti organizira i privremene izložbe.


Sadržaj izložbe osmislio je interdisciplinarni stručni projektni tim povjesničara, muzeologa, obrazovnih stručnjaka i administratora iz 18 država članica. Savjetodavni odbor na visokoj razini (Stručno vijeće), sastavljen od međunarodno priznatih povjesničara i muzeologa, jamči znanstvenu točnost i relevantnost sadržaja izložbi.


Kuća europske povijesti otvorena je za sve, a ulaz je besplatan.


Razvoj tog projekta stoji oko 52,4 milijuna EUR. Tim su iznosom obuhvaćeni prenamjena, proširenje i obnova zgrade Eastman, kao i uređenje stalnog izložbenog postava i prve privremene izložbe.