Europska pitanja 

Proizvodi za tu kategoriju 

Parlament je odobrio mjere kojima se dopušta potrošačima pokrenuti udružnu tužbu kad su suočeni s nepravdom te su pozvali na korake za omogućavanje lakšeg popravljanja proizvoda. Zastupnici su zatražili mjere za borbu protiv rastućeg trenda beskućništva u EU-u. Parlament je pozvao da se u ažuriranoj industrijskoj strategiji EU-a u obzir uzme utjecaj bolesti COVID-19 i zatražio je da pristup lijekovima bude lakši u cijelom bloku.        

Europska pitanja 
 

Zastupnici su odobrili nova prava za potrošače, pozvali na rješavanje problema beskućništva i iznijeli stajalište o industrijskoj strategiji na plenarnoj sjednici od 23. do 26. studenoga.

David-Maria Sassoli izabrani je predsjednik Europskog parlamenta        

Europska pitanja 
 

U srpnju 2019. zastupnici su izabrali predsjednika Parlamenta, kao i potpredsjednike i kvestore. U našoj infografici saznajte tko je na tim ključnim pozicijama.

Johan Van Overtveldt stoji ispred plave pozadine s logom Parlamenta        

Europska pitanja 
 

Nakon dogovora o proračunu EU-a za razdoblje 2021.-2027. sredstva za oporavak trebaju se dodijeliti što prije, smatra predsjednik Odbora za proračune Johan Van Overtveldt.

Parlament će razmatrati novi program „EU za zdravlje”, raspravljati o terorizmu i slobodi izražavanja te iznijeti svoje prioritete za proračun za 2021. K tome, bolja zaštita europskih regionalnih specijaliteta i novi potpredsjednik. Sve to i više slijedi na plenarnoj sjednici.        

Europska pitanja 
 

U tjednu u kojem se održavaju i plenarna sjednica i sjednice odbora u fokusu zastupnika su koronakriza, proračun EU-a i vladavinu prava.