Najava: Proračun EU-a, zakon o klimi i COVID-19 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Europski parlament  

Pregovori o proračunu EU-a, glasanje o zakonu o klimi i cjepiva protiv bolesti COVID-19 ovog su tjedna na rasporedu u Parlamentu.

Pregovori između Parlamenta, Komisije i Vijeća o dugoročnom proračunu EU-a i fondu za oporavak nastavljaju se u ponedjeljak i petak.


Odbor za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane (ENVI) održava u petak svoje konačno glasanje o postizanju klimatske neutralnosti EU-a do 2050. s pravno obvezujućim zakonom i postavljenim ciljem za 2030.


Odbor ENVI raspravlja kako osigurati pravedan pristup cjenovno pristupačnim i sigurnim cjepivima protiv bolesti COVID-19 svugdje i svima kojima su ona potrebna u ponedjeljak.


Istoga dana Odbor za regionalni razvoj održava konačno glasanje o predloženom paketu REACT-EU. Paket uključuje 55 milijardi eura dodatnih sredstava koja će se staviti na raspolaganje državama članicama EU-a. Novac je namijenjen pomoći u sanaciji krize i pripremi zelenog, digitalnog i otpornog gospodarskog oporavka.


Pododbor za ljudska prava u ponedjeljak raspravlja o stanju u Bjelorusiji nakon spornih predsjedničkih izbora održanih 9. kolovoza.