Dan Europe: bolje upoznajte Europsku uniju 9. svibnja 2021. 

Ažurirano: 
 
Stvoreno:   
 

Podijeli ovu stranicu: 

Institucije EU-a otvaraju svoja „virtualna” vrata kako bi ljudi diljem EU-a i šire mogli saznati više o Europskoj uniji i njezinu djelovanju.

Započnite tjedan razgovorom s potpredsjednicima Parlamenta za komunikaciju Katarine Barley i Othmarom Karasom na Facebooku i LinkedInu. Tijekom tjedna možete saznati sve o Europskom parlamentu i Konferenciji o budućnosti Europe u razgovorima s članovima izvršnog odbora, predsjednicima odbora i zastupnicima.


Pogledajte portal Dana Europe i saznajte više o Parlamentu, Komisiji i drugim institucijama EU-a te o aktivnostima koje se organiziraju diljem EU-a i svijeta. Istražite interaktivnu kartu i saznajte što se događa u vašoj blizini.


Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj vas povodom Dana Europe poziva na večernji koncert pod nazivom „Eurosong nostalgija“, koji ćete moći pratiti u subotu, 8. svibnja na Facebook stranici i YouTube kanalu Ureda. Albina Grčić, ovogodišnja pobjednica Dore i predstavnica Hrvatske na Eurosongu u Rotterdamu, za vas će otpjevati Tick-Tock koji joj je osigurao pobjedu - a na repertoaru će biti i neke druge poznate pjesme koje su nas kroz povijest predstavljale na Eurosongu. Budite s nama u subotu od 21 sat i uživajte u večeri prepunoj hitova!


Sudjelujte u virtualnom posjetu Europskom parlamentu, sjedištu Komisije i drugim institucijama EU-a. Zaigrajte online igre, pogledajte videa i testirajte svoje znanje o EU-u i temama vezanim uz zelenu i digitalnu Europu. Jednim klikom možete sudjelovati u raspravama i istražiti razna događanja na internetu.


Pogledajte višejezičnu platformu Konferencije o budućnosti Europe i podijeliti svoje ideje o budućnosti EU-a. I pridružite se službenom pokretanju Konferencije 9. svibnja iz Strasbourga.