Erasmus+ 
Više od studentske mobilnosti 

Društvo  Ažurirano: 
 
Stvoreno:   

Saznajte više o tome kako Parlament podupire program EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport u Europi.

Podijeli ovu stranicu: 

članci 

       

Saznajte više o Erasmusu+, vodećem programu EU-a za obrazovanje, osposobljavanje, sport i mlade.

Videosnimke 

       
(Trajanje videozapisa:) 

       
(Trajanje videozapisa:) 

članci 

       

Predsjednik Schulz je svojim potpisom danas stavio na snagu Erasmus+ program studentske razmijene. Prošireni novi program stupa na snagu od 1. siječnja u svim državama članicama. S proračunom od preko 14 milijardi eura, dvostruko većim od starog programa, Erasmus+ omogućit će studiranje, praksu i volonterski rad u inozemstvu za preko 4 milijuna mladih Europljana.

       

Erasmus svakom godinom sve više napreduje! Rekordnih 270 000 studenata sudjelovalo je u tom popularnom programu za razmjenu studenata u akademskoj godini 2012.–2013. Očekuje se da će brojke rasti i u budućnosti, s obzirom na to da je Europski parlament dao zeleno svjetlo novom i poboljšanom Erasmus+ programu koji počinje ovog rujna. Koje su popularne studentske destinacije i čiji su studenti najaktivniji? Više u nastavku članka.

       

Erasmus je sasvim sigurno jedna od najboljih strana studentskog života u Europskoj uniji, koju godišnje koristi više od 230 000 studenata. Program je sada dodatno unaprijeđen u novi i sveobuhvatni Erasmus+ vrijedan 14 mlrd eura, koji će omogućiti studiranje i prikupljanje radnog iskustva za 5 milijuna mladih ljudi u proračunskom razdoblju 2014.– 2020. O Erasmusu+ razgovarali smo s izvjestiteljicom Doris Pack.

       

Erasmus, popularni program za razmjenu studenata dobio je značajna poboljšanja. Nova verzija programa zove se „Erasmus+“ i pokriva obrazovanje, edukaciju, programe za mlade i (po prvi put) sportske programe. Dogovor o novoj fazi programa postignut je između Parlamenta i Vijeća u lipnju, a 19. studenog Parlament je programu dao zeleno svjetlo.

Videosnimke