Podijeli ovu stranicu: 

članci 

članci 

The Erasmus program signed by the #EP President Martin Schulz and Council rappresentative Vytautas Leskevicius        

Predsjednik Schulz je svojim potpisom danas stavio na snagu Erasmus+ program studentske razmijene. Prošireni novi program stupa na snagu od 1. siječnja u svim državama članicama. S proračunom od preko 14 milijardi eura, dvostruko većim od starog programa, Erasmus+ omogućit će studiranje, praksu i volonterski rad u inozemstvu za preko 4 milijuna mladih Europljana.

Four students with their thumbs up for the Erasmus + program ©BELGA/BELPRESS        
Priopćenje za tisak 

Priopćenje za tisak 

Pomoću novog programa EU, Erasmust+, financirat će se stipendije za studente, nastavnike, trenere i šegrte za studij u EU. Program Erasmus+, odobren je od strane Europskog parlamenta u utorak. Omladinski lideri, volonteri i mladi sportaši također će imati pravo zatražiti stipendiju. Novi mehanizam jamstva također će omogućiti studentima magisterija uzimanje jeftinijih kredita za studij u inozemstvu.

Students studying together outside © Belga/Easyphotostock/T. Olson        

Erasmus svakom godinom sve više napreduje! Rekordnih 270 000 studenata sudjelovalo je u tom popularnom programu za razmjenu studenata u akademskoj godini 2012.–2013. Očekuje se da će brojke rasti i u budućnosti, s obzirom na to da je Europski parlament dao zeleno svjetlo novom i poboljšanom Erasmus+ programu koji počinje ovog rujna. Koje su popularne studentske destinacije i čiji su studenti najaktivniji? Više u nastavku članka.

NEW photo ITW Doris Pack        

Erasmus je sasvim sigurno jedna od najboljih strana studentskog života u Europskoj uniji, koju godišnje koristi više od 230 000 studenata. Program je sada dodatno unaprijeđen u novi i sveobuhvatni Erasmus+ vrijedan 14 mlrd eura, koji će omogućiti studiranje i prikupljanje radnog iskustva za 5 milijuna mladih ljudi u proračunskom razdoblju 2014.– 2020. O Erasmusu+ razgovarali smo s izvjestiteljicom Doris Pack.

Erasmus intro story illu        

Erasmus, popularni program za razmjenu studenata dobio je značajna poboljšanja. Nova verzija programa zove se „Erasmus+“ i pokriva obrazovanje, edukaciju, programe za mlade i (po prvi put) sportske programe. Dogovor o novoj fazi programa postignut je između Parlamenta i Vijeća u lipnju, a 19. studenog Parlament je programu dao zeleno svjetlo.