Emisije CO2 u prometu EU-a: Činjenice i brojke 

Ažurirano: 
 
Stvoreno:   
 

Podijeli ovu stranicu: 

Jeste li se ikada zapitali koju količinu emisija CO2 proizvode automobili? Jesu li električna vozila zaista ekološki prihvatljivija alternativa? Saznajte u našim infografikama.

Sektor prometa odgovoran je za gotovo 30 posto emisija CO2 u EU-u, od čega 72 posto odlazi na cestovni promet. Jedan od ciljeva koje Europska unija poduzima kako bi ostvarila smanjenje emisija ugljičnih plinova je smanjenje emisija iz prometa za 60 posto do 2050. u usporedbi s razinama emisija iz 1990.


Emisije CO2 u porastu


Postizanje ovog cilja neće biti lako s obzirom da se stopa smanjenja emisija usporila. Ostali sektori su od 1990. srezali razinu emisija, dok su one u prometu porasle zbog veće mobilnosti ljudi.

Napori za poboljšanje učinkovitosti potrošnje goriva u novim automobilima također se usporavaju. U 2017. novi automobili proizvodili su u prosjeku 0,4 grama emisija CO2 po kilometru više nego u 2016.

Kako bi se zaustavio ovaj trend, EU uvodi strože standarde koji za cilj imaju smanjiti štetne emisije kod novih osobnih automobila. Zastupnici su nova pravila usvojili na plenarnoj sjednici 27. ožujka. Na posljednjem plenarnom zastupanju u ovom parlamentarnom sazivu, zastupnici su 18. travnja odobrili prijedlog smanjenja emisija CO2 iz novih kamiona za 30% do 2030. u usporedbi s razinama emisija u 2019.

Infografika: Povećanje emisija CO2 u EU-u po sektoru (1990. - 2016.)  

Automobili kao glavni zagađivači


Emisije CO2 iz putničkog prijevoza značajno se razlikuju ovisno o načinu prijevoza. Osobni automobili glavni su zagađivači i čine 60,7 posto ukupnih emisija CO2 iz cestovnog prometa u Europi.

Međutim, noviji automobili mogu biti među najčišćim oblicima prijevoza ako se u njima prevozi više putnika.

S europskim prosjekom od 1,7 putnika po automobilu, drugi oblici prijevoza, poput autobusa, trenutno predstavljaju čišću alternativu.

Infografika: Automobili čine 60% ukupnih emisija CO2 iz cestovnog prometa u EU-u   

Jesu li električni automobili ekološki prihvatljiviji?


Postoje dva načina za smanjenje emisija CO2 kod automobila: učinkovitijim vozilima ili promjenom potrošenog goriva. Danas većina automobila u Europi koristi benzin (52 posto); međutim, struja dobiva na snazi.

Unatoč malom tržišnom udjelu (oko 1,5 posto novih vozila), broj novih registracija električnih automobila u EU-u u stalnom je porastu posljednjih nekoliko godina. U odnosu na 2016., prodaja električnih akumulatora porasla je za 51 posto u 2017.

U obzir se moraju uzeti ne samo emisije CO2 tijekom vožnje automobila, već i emisije uzrokovane njegovom proizvodnjom i odlaganjem.

Proizvodnja i odlaganje električnog vozila manje je ekološki prihvatljivo od automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem, a razina emisija iz električnih vozila varira ovisno o tome kako se proizvodi električna energija.

Ipak, uzimajući u obzir prosječnu miješanju energiju u Europi, električni automobili već dokazuju da su čišći od vozila koja koriste benzin. Kako će se u budućnosti povećavati udio električne energije iz obnovljivih izvora, električni će automobili postati još manje štetni za okoliš.

Infografika: Raspon sveukupnih emisija CO2 za različita vozila i vrste goriva  

Ostale mjere i ciljevi EU-a


EU je preuzeo obveze iz Pariškog sporazuma te obećao smanjenje emisija za 40 posto ispod razina iz 1990. do godine 2030.

Zastupnici su također usvojili sljedeće mjere:


Više o napretku EU-a prema ostvarenju ciljeva u borbi protiv klimatskih promjena pronađite ovdje.