Prava putnika u EU-u 
Zaglavljeni ste u zračnoj luci? Nemate mjesto na letu? Imate prava. 

Društvo  Ažurirano: 
 
Stvoreno:   

Saznajte što Europski parlament radi kako bi zaštitio prava putnika u zračnom i željezničkom prometu, te putnike koji putuju brodom ili autobusom.

Podijeli ovu stranicu: 

članci 

Airport Check-In Counters With Passengers        
Priopćenje za tisak 

Priopćenje za tisak 

Europski parlament odobrio je u četvrtak novu direktivu koja regulira uporabu podataka o putnicima (PNR) u svrhu prevencije, otkrivanja, istraživanja i procesuiranja terorističkih i teških kaznenih djela. Direktiva će obvezati zrakoplovne tvrtke da predaju podatke svojih putnika nacionalnim tijelima za sve letove iz trećih zemalja u EU i obratno.

EU passenger rights ©BELGA/EASYFOTOSTOCK        

Putovanja tijekom božićnih i novogodišnjih praznika mogu postati prava noćna mora. Zrakoplovi su prepuni, cijene karata skaču u nebo, a loše vrijeme uvijek je negdje na obzoru. Ako let kasni ili je otkazan, putnici imaju prava koja ih štite, a parlamentarni Odbor za prijevoz i turizam glasao je 18. prosinca kako bi ta prava bila bolja i jasnija.

The flight board at Louis Armstrong International Airport show all flights cancelled        
Priopćenje za tisak 

Priopćenje za tisak 

Naknada putnicima za zakašnjele ili otkazane letove i jasnija pravila za zračne prijevoznike u postupanju sa žalbama putnika, nova su pravila koje je odobrio Europski parlament u prvom čitanju u srijedu.

Videosnimke