Podijeli ovu stranicu: 

Parlament je usvojio nova pravila kako bi roditelji i skrbnici bolje odgovorili na izazove prilikom traženja ravnoteže između poslovnog i privatnog života.

Bolji uvjeti rada i roditeljski dopust pomogli bi zaposlenim roditeljima i doprinijeli ravnopravnosti žena i muškaraca s obzirom na njihove mogućnosti na tržištu rada.

Veća je vjerojatnost da će žene, kako bi se brinule za djecu i obitelj, raditi uz skraćeno radno vrijeme te se suočiti s prekidima karijere što naposlijetku dovodi do manjih plaća i mirovina od muškaraca. Stopa zaposlenosti žena u EU28 u 2017. iznosila je 66,5 posto (u usporedbi sa 78 posto za muškarce).

Nova pravila EU-a, koja su zastupnici usvojili 4. travnja, imaju za cilj postizanje bolje ravnoteže poslovnog i privatnog života kako bi se promicalo zapošljavanje žena i općenito zaposlenost u EU-u, a i pomoglo očevima da imaju pravo na roditeljski dopust.


Infografika: Ravnoteža između poslovnog i privatnog života  

Nova pravila

Novim se mjerama zagovara bolji standard za očinski dopust što uključuje pravo na očinski dopust u trajanju od najmanje deset radnih dana povodom rođenja djeteta uz naknadu u visini naknade za bolovanje. Također se jača postojeće pravo na četiri mjeseca roditeljskog dopusta, određivanjem dva mjeseca neprenosivog dopusta i uvođenjem naknade za ta dva mjeseca u iznosu koji će odrediti države članice. Određen je i skrbnički dopust u trajanju od pet radnih dana godišnje po radniku. Novim se pravilima jača pravo svih roditelja i skrbnika da zatraže fleksibilnije uvjete rada.

 

Idući koraci

Države članice imaju vremensko razdoblje od tri godine da u svoje zakonodavstvo uvrste nova pravila.


Parlament i prava radnika


EU radi na boljim uvjetima rada. U 2019. Parlament je usvojio nova pravila kojima uvodi najmanja prava za sve zaposlenike, uključujući nestandardne oblike zaposlenja, kao što su kratkoročne i privremene pozicije u takozvanoj gig ekonomiji. Također je usvojio reformu za bolju zaštitu upućenih radnika.

EU ima pravila vezna uz radno vrijeme, zaštitu na radu i socijalnu sigurnost kod rada u drugoj državi članici.