Organizirani kriminal, korupcija i pranje novca 
Zločini bez granica  

Sigurnost 
 

Podijeli ovu stranicu: 

članci 

       

S gotovo 3600 međunarodnih kriminalnih organizacija koje djeluju unutar Europske unije, od kojih 70 posto radi prekogranično, organizirani kriminal postao je pravi europski problem. Europski parlament je osnovao Posebni odbor za organizirani kriminal, korupciju i pranje novca u ožujku 2012. kako bi analizirao i ustanovio veličinu problema i utjecaj koji ima na europsko društvo i ekonomiju.

       

Oko 3600 međunarodnih kriminalnih organizacija operira na teritoriju Europske unije. Kako bi se riješio problem, parlamentarni posebni odbor za organizirani kriminal, korupciju i pranje novca u zadnjih je 18 mjeseci razgovarao s 271 dionikom te ovog tjedna objavio izvještaj s preporukama za borbu protiv kriminalnih organizacija na europskoj i svjetskoj razini. O izvještaju će zastupnici glasati na plenarnoj sjednici u listopadu. Saznajte više u našoj infografici.

       

Poseban odbor Europskog parlamenta odobrio je posljednji izvještaj o organiziranom kriminalu u kojem se predlažu efikasniji načini rješavanja problema. Razgovarali smo s autorom izvještaja, talijanskim zastupnikom EPP-a Salvatoreom Iacolinom o tome u kojoj mjeri se preporučene mjere mogu i izvršiti.

Videosnimke 

članci