Akreditacije za medije za europske izbore 2019. 

Priopćenje za tisak 
 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Novinari mogu sada zatražiti posebnu akreditaciju za praćenje izbora u Europskom parlamentu

Novinari koji žele imati pristup Europskom parlamentu u vrijeme izbora, moraju podnijeti zahtjev za akreditaciju putem interneta. Posebna akreditacija vrijedit će za razdoblje od 23. do 27. svibnja.

Svi novinari moraju podnijeti zahtjev za akreditaciju putem interneta, uključujući i one koji već posjeduju međuinstitucijsku propusnicu EU-a.

Za dobivanje akreditacije prije početka izbora, potrebno je podnijeti zahtjev od 3. do najkasnije 13. svibnja, te priložiti sljedeće dokumente.

- fotografiju u dimenzijama za osobnu iskaznicu, u elektroničkom obliku +/- 100 KB

- broj službene identifikacijske isprave i datum isteka njezine valjanosti (osobna iskaznica, putovnica ili vozačka dozvola)

- presliku novinarske iskaznice ili pismo glavnog urednika s opisom zadaća koje će novinar obavljati u Europskom parlamentu.

Kako bi se izbjegla gužva u nedjelju 26. svibnja, posebne akreditacijske iskaznice moći će se preuzimati od 20. svibnja u Uredu za akreditacije za medije u Bruxellesu, ulaz za posjetitelje, zgrada Paul-Henri Spaak, PHS - 1C029, Rue Wiertz.

Radno vrijeme Ureda za akreditacije za medije:

od ponedjeljka, 20. svibnja do petka, 24. svibnja 08.00 - 18:00

subota, 25. svibnja 10.00 - 18.00

nedjelja, 26. svibnja 10.00 - 23.00


Informacije o prijavama za akreditacije putem interneta

Zahtjevi za akreditacije za izbore trebaju se podnijeti putem naše internetske stranice za registraciju. Zahtjev (izaberite opciju kratkotrajna akreditacija) podnose se za one dane kada želite imati pristup u Parlament u Bruxellessu. Ova internetska stranica dostupna je na tri jezika: engleskom, francuskom i njemačkom.

Pomoću ovog novog alata, koji će ostati u upotrebi i nakon izbora, ubrzat će se i olakšati postupak registracije i osigurati bolja zaštita osobnih podataka. Novinari koji se registriraju putem ovog sustava više neće morati ponovno unositi svoje podatke pri podnošenju budućih zahtjeva za akreditaciju. Moći će ažurirati svoje podatke i preuzimati dokumente potrebne za postupke akreditacije, kao i zatvoriti svoj račun ako to žele.

Trenutačno se putem interneta mogu obrađivati samo zahtjevi za kratkoročne akreditacije.

Akreditacije za medije Europski parlament daje novinarima, filmskim ekipama i fotografima koji ispunjavaju uvjete kako su utvrđeni u pravilima.


Parkirališna mjesta

Dostupan je ograničen broj parkirališnih mjesta prema načelu „tko prvi“. Dozvola za ulazak s vozilom može se zatražiti u odjeljku obrasca za registraciju predviđenom za komentare, ali nema mogućnosti rezervacije mjesta. Parkiralištu se može pristupiti iz Rue Belliard.