Europski parlament 2019. 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Po prvi put u povijesti izbora za Europski parlament, odaziv glasača povećao se za čak osam posto u odnosu na prethodni put.  

Više od 200 milijuna Europljana izašlo je na izbore od 23. do 26. svibnja u 28 država članica EU-a. To je dovelo dovelo do povećanja odaziva birača s 42,61 % u 2014. na 51 % u 2019. Rekordan broj ljudi koji su glasovali osnažio je europsku demokraciju, a novim europskim zastupnicima dao snažan mandat da sudjeluju u krojenju budućnosti EU-a.

Na ovim internetskim stranicama predstavnicima medija nudi se brz pristup pojedinostima ishoda izbora za Europski parlament, a informacije koje nađu mogu im pomoći da lakše shvate postupak ustanovljavanja novog Parlamenta i nove Komisije.

Tu se nalaze i korisni kontakti, pregled aktualnih zakonodavnih aktivnosti i postignuća Europskog parlamenta, aplikacija o izborima za mobilne uređaje, osnovne informacije, grafički prikazi i podaci o ispitivanju javnog mnijenja koji su svi osmišljeni kako bi se novinarima pomoglo u brzom pronalasku relevantnih i ažuriranih podataka.

Dani izbora za Europski parlament – preuzmite besplatno fotografije i videozapise

https://multimedia.europarl.europa.eu/hr/election-days-23-26-may-2019_12301_pk