Rezultati europskih izbora 

 
 

Podijeli ovu stranicu: 

Dinamična internetska stranica koja sadržava sve rezultate iz prošlih i sadašnjih europskih izbora i dostupna je na svim službenim jezicima EU-a.

www.election-results.eu ažurirat će se u stvarnom vremenu tijekom izborne noći 26. svibnja s ukupnim rezultatima europskih izbora, uključujući nacionalne ishode, kako ih budu priopćavala nacionalan tijela.

Europski izbori 1979. – 2014.

Na toj se stranici može naći sastav svih prethodnih europskih parlamenata od 1984., podjela po nacionalnim strankama i klubovima zastupnika od 1979. te svi rezultati na nacionalnoj razini od 2009. Na stranici se nalaze i informacije o kretanjima na europskim izborima, primjerice o ravnoteži spolova.

Dinamična i interaktivna internetska stranica

Mogu se usporediti podaci različitih izbora


  • Nakon što 26. svibnja postanu dostupne prve službene projekcije, korisnici mogu predviđati moguće parlamentarne koalicije uz pomoć posebnog kalkulatora
  • Internetska stranica može se prilagoditi potrebama korisnika. Na njoj će se naći rezltati dosadašnjih izbora, kao i najnoviji rezultati
  • Preuzmite tablice iz u otvorenim formatima datoteka ((json, xml and csv) i formatima za grafički prikaz

Ako želite preuzimati neobrađene podatke o izbornoj noći, pretplatite se na informacije o tome upućivanjem elektroničke poruke na election-results-data@europarl.europa.eu.