Za medije 

Filter 

Plenarna sjednica  
ENVI  
 

Eurozastupnici su usvojili program „EU za zdravlje” za razdoblje 2021.–2027. koji će povećati pripravnost zdravstvenih sustava EU-a na buduće prijetnje zdravlju i pandemije.

Plenarna sjednica  
CULT  
 

On Wednesday, MEPs adopted ‘Creative Europe’, the EU’s programme for culture and the audiovisual sector, and the EU’s biggest ever financial commitment.

Plenarna sjednica  
 

Zastupnici Europskog parlamenta podržali su u srijedu prijedlog zakona, koji bi obvezao trgovačka društva uvrštena na burzu, da do 2020. godine osiguraju ravnotežu spolova među savjetodavnim članovima uprava, drugim riječima najmanje 40 posto savjetodavnih mjesta u upravama tvrtki trebale bi držati žene. Trgovačka društva koja ne usvoje pravila o transparentnom i objektivnom izbornom postupku, mogla bi se suočiti s kaznama. U 2013. godini samo je 17.6 % žena sjedilo u upravama tvrtki.

Dodatni podaci 

Tjedni raspored:Predstojeća događanja 

siječnja 2023 - veljače 2023 
Odaberite dan  
 1.  
  Konferencije za novinare  
  Brussels, Paul-Henri Spaak, 0A50 
 2.  
  Plenarna sjednica  
  Bruxelles 
 3. Raspored aktivnosti predsjednice  
       
 

Medijske akreditacije 

Novinari, fotografi i audiovizualne ekipe moraju zatražiti novinarske akreditacije i/ili posebnu audiovizualnu akreditaciju za rad u Parlamentu.

FAQ 

Kako zastupnici rade, koliko su plaćeni, i koji su njihovi troškovi? Odgovore na ova i druga često postavljana pitanja o radu Parlamenta i troškovima, pronađite ovdje.

Obratite nam se 

U službi za medije Europskog parlamenta rade službenici za odnose s medijima, čiji je posao biti na usluzi novinarima i pružati im informacije o radu i odlukama odbora te o plenarnoj sjednici.