Za medije 

Filter 

Plenarna sjednica  
ENVI  
 

Eurozastupnici su usvojili program „EU za zdravlje” za razdoblje 2021.–2027. koji će povećati pripravnost zdravstvenih sustava EU-a na buduće prijetnje zdravlju i pandemije.

Plenarna sjednica  
CULT  
 

On Wednesday, MEPs adopted ‘Creative Europe’, the EU’s programme for culture and the audiovisual sector, and the EU’s biggest ever financial commitment.

Plenarna sjednica  
 

New medicine prices in the EU have risen over the past few decades, to the point of being unaffordable for many EU citizens and threatening the sustainability of national health care systems, say MEPs in a resolution voted on Thursday. To strike a better balance between EU countries’ public health interests and those of the pharmaceutical industry, it calls for measures to improve the traceability of R&D costs, public funding and marketing expenditure.

Plenarna sjednica  
 

Predsjednik EP-a Martin Schulz objavio je danas u podne ovogodišnjeg pobjednika Nagrade LUX tijekom plenarne sjednice u Strasbourgu. Film Mustang je prvijenac turske redateljice Deniz Gamze Ergüven, a radi se o pet sestara koje su bile obećane muževima kroz prisilni brak, ali koje su se odlučile živjeti svoj život i prekinule su s tom tradicijom.

Dodatni podaci 

Tjedni raspored:Predstojeća događanja 

kolovoza 2022 
Odaberite dan  
       
 

Medijske akreditacije 

Novinari, fotografi i audiovizualne ekipe moraju zatražiti novinarske akreditacije i/ili posebnu audiovizualnu akreditaciju za rad u Parlamentu.

FAQ 

Kako zastupnici rade, koliko su plaćeni, i koji su njihovi troškovi? Odgovore na ova i druga često postavljana pitanja o radu Parlamenta i troškovima, pronađite ovdje.

Obratite nam se 

U službi za medije Europskog parlamenta rade službenici za odnose s medijima, čiji je posao biti na usluzi novinarima i pružati im informacije o radu i odlukama odbora te o plenarnoj sjednici.