Háttér 
 

Valós vezetési körülmények között tartsák be az autók az uniós határértékeket 

A Parlament a tesztelési szabályok módosításáról szavaz szerdán annak érdekében, hogy az autók 2022 szeptemberétől a valós vezetési körülmények között tartsák be az uniós határértékeket.

A Bizottság az EU Törvényszék 2018. december 13-i ítéletével összhangban némi rugalmasságot vezetett be a könnyű személy- és haszongépjárművek valós vezetési körülmények közötti elvégzett nitrogénoxid-kibocsátási teszten elért eredményeivel kapcsolatban.

Ezen járművek károsanyag-, többek között nitrogénoxid-kibocsátásának tesztelését korábban laboratóriumi körülmények között végezték el. A valós vezetési körülmények között elvégzett tesztek rendszerint sokkal magasabb kibocsátási értéket mutatnak.

A Parlament a légszennyezés okozta súlyos problémák kezelése miatt jelentősen korlátozni szeretné a nitrogénoxid-kibocsátást. A képviselők ezért várhatóan a most biztosított rugalmasság fokozatos csökkentését és 2022. szeptember 30-ig történő végleges felszámolását kérik majd. Ezután csak valós vezetési körülmények között elvégzett tesztek alapján lehetne megállapítani, hogy a jármű megfelel-e az uniós kibocsátási határértékeknek.

Háttér

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség 2019-es levegőminőségi jelentése szerint a légszennyezés több mint félmillió ember idő előtti halálához vezetett 2016-ban, és az Unióban a korai halálozások leggyakoribb, környezetszennyezésre visszavezethető oka. Mivel az uniós nitrogénoxid-kibocsátás 40 százalékáért a személygépkocsik felelősek, ezért az autók elsősorban a városokban komoly környezetszennyezési forrást jelentenek.

Az Európai Parlamentben a 2016-os dízelbotrányt követően külön vizsgálóbizottság foglalkozott a gépjárműipar kibocsátás-mérésével. A vizsgálóbizottság ajánlásai itt olvashatók.

Szavazás: szeptember 16., szerda

Eljárás: rendes jogalkotási eljárás