Kiállítás a Nobel-békedíjról az EP látogatóközpontjában 

 
 

Az EP brüsszeli látogatóközpontjában, a Parlamentáriumban mindenki megtekintheti a Nobel-békedíjat, amelyet tavaly ítéltek oda az Európai Uniónak. A kiállítás tegnapi megnyitóján Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke arra hívta fel a vendégek figyelmét, hogy meg kell becsülni, hogy az EU tartós békét teremtett egy olyan kontinensen, amely történelme túl hosszú ideig és túl gyakran szólt a háborúról, gyűlöletről, rasszizmusról, xenofóbiáról és antiszemitizmusról.


Schulz még egyszer megköszönte a Nobel-békedíj bizottságnak a díjat. „Nem lehetett könnyű döntés, de jó döntés született, amely elismerte az egyik legfontosabb történelmi lépést, a béke Európájának megteremtését, amely a szolidaritás, a szociális igazságosság és kohézió uniója, ahol az országok és nemzetek együtt és nem egymás ellen dolgoznak” - fogalmazott.


A Nobel-békedíjat és a vele járó oklevelet október 6-ig lehet megtekinteni a brüsszeli Parlamentáriumban. További részletek a kiállításról a jobb oldali linkre kattintva.