Képek, rövid videók, hangulatjelek: Az EP hírei a Snapchaten 

 
 
A Parlament hírei a Snapchaten  

A 2011-ben indult Snapchat mára a leggyorsabb ütemben növekvő közösségi hálózattá nőtte ki magát a világon. Mintegy 100 millió felhasználója van mindne nap, egyharmaduk Európán belül. A Parlament tavaly májusban hozta létre fiókját, hogy ezen keresztül a Snapchat felhasználói is bepillantást nyerhessenek az európai politikába.

Képek, vagy legfeljebb 10 másodperc hosszú videók rövid szöveggel és hangulatjelekkel ezek a Snapchat főbb összetevői. Legtöbb felhasználója 30 év alatti, ezért ez ma az úgymond legfiatalosabb közösségi hálózat. A képmegosztó applikáció jó lehetőséget biztosít a Parlament számára, hogy betekintést nyújtson az EP munkájába a fiatalok számára is.

A Parlament videói a Snapchaten

Az EP főként rövid szöveggel kiegészített videókban, képekben ad hírt eseményeiről, amelyeken keresztül a felhasználók bepillantást nyernek a Parlament napi munkájába a „színfalak mögül”.

Hogyan festenek a Parlament folyosói a szakbizottságok ülésnapjain? Mit lehet hallani a plenáris ülés kezdetekor az EP ikonikus félkör alakú termében? Többek között erről is tudósít a Parlament webszerkesztősége.

Tavaly decemberben már hatezren követték híreinket a Snapchaten

A Snapchaten keresztül kérdezni is lehet az EP-vel kapcsolatos ügyekről. Naponta kapunk képeket, videókat kérdéseket Európa minden tájáról, amelyeket igyekszünk megválaszolni. Tavaly decemberben már hatezren követték a Parlament híreit az applikáción keresztül.

Az EP híreit a logó leolvasásával lehet követni  

A Snapchat felhasználói az EP brüsszeli és strasbourgi épületének látogatásakor úgynevezett geo-filterrel is elláthatják a helyszínen készített képeiket és videóikat. A szűrő a Parlamentet ábrázoló kis képként jelenik meg és megjelöli a tartózkodási helyet is.

A Parlament híreit a Snapchaten a „europarl” felhasználónéven, vagy a szellem alakú logót leolvasva lehet megtalálni.


További hírek az Európai Parlamentből erre a linkre kattintva olvashatók.

Ezt a cikket először 2015. november 6-án publikáltuk, majd frissítettük.