Ezen a héten az EP-ben: brit népszavazás, a menekültválság pénzügyi hatása 

 
 
Rendkívüli plenáris ülést tartanak kedden Brüsszelben  

Rendkívüli plenáris ülést tartanak az EP-képviselők Brüsszelben kedden 10 órától, hogy megvitassák a brit EU-tagságról szóló népszavazás eredményét és állásfoglalást fogadjanak el. A menekültválság pénzügyi következményeiről szervez közös meghallgatást a költségvetési, az állampolgári jogi, a külügyi és a fejlesztési szakbizottság csütörtökön. A frakciók a jövő heti plenáris ülést készítik elő.

Plenáris ülés a brit népszavazásról


Az Egyesült Királyság EU-tagságáról szóló népszavazás eredményét vitatják meg az EP-képviselők a keddi rendkívüli plenáris ülésen Brüsszelben. Az ülésen részt vesz Jean-Claude Juncker bizottsági elnök és a Tanács képviselői is. Az EP-képviselők szavaznak a népszavazás eredményét értékelő állásfoglalásról.


A plenáris ülés eseményeit angol nyelvű Storify-oldalunkon lehet követni.


A menekültválság rendezésének ára


A menekültválság és a migrációs válság pénzügyi következményeiről szervez közös meghallgatást a költségvetési, az állampolgári jogi, a külügyi és a fejlesztési szakbizottság csütörtökön. A meghallgatáson felszólal a Frontex, az ENSZ menekültügyi főbiztossága, a Nyílt Társadalom Alapítványok hálózata, és a menekültek támogatását szolgáló Tanács képviselői, valamint Soros György is.


A migrációs válságról összeállításunkból lehet többet megtudni.


További híreket az Európai Parlamentből erre a linkre kattintva lehet olvasni, az EP-képviselők véleményét pedig a Newshubon lehet figyelemmel követni.