Az EP képviselőcsoportok céljai: Európai Konzervatívok és Reformerek képviselőcsoport 

 
 

Megosztás itt: 

A jobbközép Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) képviselőcsoport a hatodik legnagyobb képviselőcsoport a jelenlegi Európai Parlamentben.

A májusi európai választások során mintegy 200 millió európai választotta meg az EP-képviselőket, hogy képviseljék őket az elkövetkező öt évben az új Európai Parlamentben. Az EP-képviselők a politikai hovatartozásuk alapján hét képviselőcsoportba szerveződnek. Tudjon meg többet az egyes képviselőcsoportok célkitűzéseiről videósorozatunkból.

A konzervatív ECR képviselőcsoportot 2009-ben alapították. Az Európai Parlamentben 62 képviselői hellyel rendelkezik, így a jelenlegi jogalkotási ciklus hét képviselőcsoportja közül a hatodik legnagyobb képviselőcsoport. Tagjai 15 uniós tagállamból érkeztek.


A képviselőcsoportnak két társelnöke van: Ryszard Legutko lengyel európai parlamenti képviselő, aki 2017 óta társelnök és 2019-ben harmadik ciklusra is megválasztották, valamint az olasz Raffaele Fitto, akit júniusban választottak meg társelnöknek. 1999 és 2000 között, valamint 2014 óta európai parlamenti képviselőként dolgozik. A képviselőcsoportnak hat alelnöke van.


Az ECR képviselőcsoport úgy véli, hogy Európának a decentralizáció és a kisebb bürokrácia irányába kell változnia. Emellett elő kívánják mozdítani a tisztességes és szabad kereskedelmet, a gazdasági fellendülést, a növekedést, a versenyképességet, valamint az uniós migrációs rendszer reformját.


A parlamenti bizottságok 20 elnöke közül kettő tagja az ECR képviselőcsoportnak.