Ezen a héten az EP-ben: Várhelyi Olivér meghallgatása, gyermekjogok, a berlini fal 

 
 

A magyar, francia és román biztosjelöltek meghallgatását csütörtökön tartják az EP szakbizottságaiban. Szerdán a berlini fal leomlására emlékeznek a képviselők a 30. évforduló alkalmából.

A berlini fal darabjai az EP épülete előtt Brüsszelben  

Biztosjelöltek az EP-ben

Várhelyi Olivér (magyar, szomszédságpolitika és bővítés portfólió), Adina-Ioana Vălean (román, közlekedés portfólió) és Thierry Breton (francia, belső piac portfólió) biztosjelöltek meghallgatását november 14-én, csütörtökön tartják az EP-ben. A jelölteknek az EP szakbizottságai előtt kell bizonyítaniuk, hogy alkalmasak a posztra.

A berlini fal leomlásának évfordulója

A szerdai brüsszeli plenáris ülés elején az EP-képviselők megemlékeznek a berlini fal leomlásáról, a 30. évforduló alkalmából. Az ülést élőben lehet követni honlapunkon.

Gyermekjogok

Harminc éves az ENSZ gyermekjogi egyezménye, az EP november 20-án nemzetközi konferenciát rendez a témában. Ide kattintva lehet további információt találni és a honlapunkon élőben követni a konferenciát.

Török katonai akció

Ismét napirenden lesz a plenáris ülése n Törökország katonai akciója, az októberi strasbourgi vitán az EP-képviselők már hangot adtak aggodalmaiknak, és a szíriai török katonai akció leállítását kérték.

Lengyelország

Csütörtökön a képviselők szavaznak az állásfoglalásról, amely arra kéri a lengyel kormányt, vonja vissza az iskolai szexuális felvilágosító órák betiltását célzó törvénytervezetet.