Fiatalok Európa jövőjéért: megnyílt a jelentkezés az Európai Ifjúsági rendezvényre!  

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

Lehet jelentkezni a május 29–30-án, Strasbourgban tartandó 2020. évi európai ifjúsági rendezvényre (EYE), a fókuszban Európa jövőjének formálása.

Európai ifjúsági rendezvény Strasbourgban  

A koronavírus-járvány miatt az európai ifjúsági rendezvényt elhalasztjuk. Amint tudunk, jelentkezünk az új időponttal.

Fiatal vagy és érdeklődsz a környezetvédelem, a fiatalok lehetőségei, vagy például Európa jövője iránt? Akkor neked való az EYE.

Kétévente több ezer európai fiatal találkozik Strasbourgban az európai ifjúsági rendezvényen, hogy megosszák egymással az Európa jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket. Az EYE lehetőséget kínál a fiataloknak arra, hogy az európai demokráciában hangot adjanak véleményüknek. Várhatóan mintegy 9 000, 16 és 30 év közötti európai vesz majd részt a programban; hogy megosszák egymással az Európa jövőjével kapcsolatos elképzeléseiket, és ezeket megvitassák az EP-képviselőkkel és más európai döntéshozókkal.

Az esemény idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre, méghozzá 2020. május 29–30-án Strasbourgban. A téma „A jövő most van”, és a programon a környezetvédelem, a migráció és a brexit, valamint az oktatás, a technológia és az egészségügy témái szerepelnek. A program újdonságokkal bővül, sor kerül például sporttevékenységekre és egy fiatal újságíróknak szóló külön rendezvényre.

A résztvevők a két nap során előterjesztett ötleteket jelentésben gyűjtik össze, amelyet majd megosztanak az EP-képviselőkkel. A legjobb ötleteket ősszel a szakbizottságokkal vitatják meg.

Jelentkezés

Az EYE2020-ra február 29-ig lehet jelentkezni. Ezután már csak egy legalább 10 fős csoport összegyűjtése, és az online űrlap kitöltése van hátra.

A rendezvényen minden 16 és 30 év közötti európai részt vehet. A részvétel ingyenes, de a résztvevőknek kell fedezniük saját utazási, szállás- és étkezési költségeiket.

Instagram fotópályázat

Instagram fotópályázatunkon is lehet meghívót nyerni a rendezvényre.

Ossz meg egy fényképet „A jövő most van” jelmondattal, használd a @europeanparliament, @ep_eye taget, és az #eye2020 hashtaget. Mondd el, mi a legfontosabb számodra, és hogy szerinted az EU-nak mire kellene összpontosítania. Az itt felsorolt példákból meríthetsz ihletet.

Négy nyertest mi választunk ki, az ötödiket pedig a Parlament oldalán hetente újraposztolt legkedveltebb fotók közül választjuk ki. Mind az öt nyertes meghívást kap a strasbourgi EYE2020-ra.

A verseny március 2-ig tart. A szabályokkal kapcsolatos további információk az EYE és az Európai Parlament Instagram oldalán találhatók.