Ezen a héten az EP-ben: Brexit, Covid19, fuvarozás 

 
 

A képviselők szavaznak ajánlásaikról az EU és az Egyesült Királyság között folyó tárgyalások kapcsán és döntenek a fuvarozókra vonatkozó új szabályokról.

A szakbizottságok üléseznek a héten az EP-ben  

Az EU és az Egyesült Királyság közötti jövőbeli kapcsolatok lesz a téma a külügyi és a kereskedelmi szakbizottságokban, az ehhez kapcsolódó ajánlásaikról szavaznak a képviselők. Plenáris ülésen jövő héten dönt az róluk az EP.

A Bizottság azt javasolja, hogy a koronavírust vegyék fel a biológiai anyagokkal kapcsolatos kockázatok harmadik kategóriájába, a kockázatoknak kitett munkavállalók védelme érdekében. A foglalkoztatási szakbizottság csütörtökön dönt arról, hogy támogatja-e a Bizottság javaslatát, vagy kéri a negyedik kategóriába történő besorolást, amely szigorúbb védelmet biztosítana a dolgozóknak.

Christine Lagarde hétfőn vitatja meg az Európai Központi Bank Covid19-járvány kitörésére adott válaszát a gazdasági szakbizottággal. Kedden az EP-képviselők szavaznak a bankoknak előírt tőkekövetelményre vonatkozó szabályok módosításáról.

A közúti fuvarozásra vonatkozó új szabályokról szavaz a közlekedési szakbizottság hétfőn. Az új szabályok kitérnek a napi és heti maximális vezetési időkre, a járművezetők minimális pihenőidejére, a munkavállalók kiküldetésére és az áruszállításról elérhető elektronikus információra is.