2021 a vasút európai éve 

 
 

Az EU 2021-et a vasút európai évének választotta, hogy ezzel is népszerűsítse a vonatozást, mint biztonságos és fenntartható közlekedési formát.

December 15-én az Európai Parlament jóváhagyta a Bizottság javaslatát, hogy 2021-et jelöljék ki a vasút európai évének”.

A Tanács által december 16-án elfogadott határozat hozzájárul az EU erőfeszítéseihez, hogy népszerűsítsea környezetbarát közlekedési módokat és 2050-re elérje a


Az EU-ban a vasút népszerűsítésére már számos olyan programot terveztek, ami arra ösztönözheti az európaiakat és vállalkozásokat, hogy a vasutat használják közlekedésre.


Fenntartható és biztonságos mobilitás

A közlekedés adja az EU üvegházhatásúgáz-kibocsátásának 25 százalékát. A vasút azonban a kibocsátás mindössze 0,4 százalékáért felel az EU-ban. A vasút nagyrészt villamosított, és ez az egyetlen olyan közlekedési mód, ami számottevően csökkentette a kibocsátásait 1990 óta. Emellett jelentős szerepet játszhat a fenntartható turizmusban is.


Hála az alacsony esetszámnak a vasút egyben a legbiztonságosabb szárazföldi közlekedési mód is. Egymilliárd utas/kilométerre mindössze 0,1 a vasúti balesetek halálozási száma, szemben a buszbalesetekkel, ami 0,23; az autóbalesetekkel, ami, 2,7; és motorbalesetekkel, ami 38 volt 2011 és 2015 között. A Parlament 2018-ban új intézkedéseket hagyott jóvá a vasúton utazó utasok jogainak megerősítésére.


Mindezek ellenére sajnos az utasok csupán 7, míg az árucikkek 11 százaléka utazik vonattal. Az elavult infrastruktúra, az idejétmúlt üzleti modellek és a magas karbantartási költségek olyan akadályokat jelentenek, amelyeket le kell küzdeni ahhoz, hogy egységes európai vasúti jöhessen létre.


A közúti szállítás a százazföldi teherszállítás 75 százalékát adja. Jelentős részének a vasúti és belvízi utakra kellene áttérnie, hogy a fenntarthatóbb szállítási mód segítsen csökkenteni a kibocsátást az ágazatban. Ahhoz, hogy ezt elérjük jelentős beruházásokra és a transzeurópai közlekedési hálózat (TEN-T) megvalósítására van szükség.


Vasút a Covid19-járvány idején

A koronavírus okozta válság rámutatott arra, hogy a vasút kivételes körülmények között is képes biztosítani az alapvető áruk, például élelmiszerek, gyógyszerek és üzemanyagok gyors szállítását.


A válság az ágazatot is komolyan érintette, az utasok száma jelentősen csökkent az utazást korlátozó intézkedések miatt. Ennek ellenére szerepe lesz abban, hogy a járványból való felépülés fenntarthatóbb legyen.

Miért lett 2021 a vasút európai éve?

2021 fontos év az EU vasúti politikája szempontjából, mivel ez az első olyan év, melyre egészében vonatkoznak a negyedik vasúti csomag szabályai. A jogalkotási csomag célja, hogy létrejöjjön egy teljesen integrált európai vasúti térség, a fennálló intézményi, jogi és technikai akadályok megszüntetése és a gazdasági növekedés támogatása.