Online, élőben nézhető az Unió helyzetéről szóló vita 

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

Az EU helyzetéről szóló, szeptember 15-én, Strasbourgban rendezett vitán napirenden lesznek az eddig elért eredmények és a jövőbeli tervek is. Kövesse élőben az eseményt!

Miről szól az EU helyzetéről folytatott vita?


A Bizottság elnöke minden év szeptemberében tartja évértékelő beszédét az Európai Parlamentben, amelyet az EU helyzetéről szóló vita követ a képviselőkkel. Ez jó alkalom a képviselőknek arra, hogy megvizsgálják, milyen eredményeket ért el, és hogyan látja a következő időszak prioritásait a Bizottság, hiszen az Európai Parlamentnek, mint az egyetlen közvetlenül választott uniós intézménynek fontos szerepe van abban, hogy ellenőrizze és elszámoltassa a testületet. Az EP-képviselők megvizsgálják azt is, hogyan kezeli az európaiak számára fontos problémákat a Bizottság.

Miért fontos a 2021-es vita?


A témák, melyekről Ursula von der Leyen bizottsági elnök beszélt a tavalyi vitán továbbra is proiritást élveznek, az EU töretlenül küzd a Covid19 járvány visszaszorítása, valamint a társadalmi és gazdasági fellendülés érdekében, miközben tartja magát az európai zöld megállapodáshoz és a digitális stratégia programjához.

Hogyan nézhető online?


A vitát szeptember 15-én, 9 órától élőben közvetítjük honlapunkon, az esemény az EU mind a 24 hivatalos nyelvén elérhető. A Parlament a Bizottsággal együtt a Facebookon is közvetíti a vitát.

A beszélgetéshez csatlakozhat közösségi média csatornáinkon is (Twitter, LinkedIn, Instagram), ne felejtse beírni a #SOTEU hashtaget.


Az EP audiovizuális weboldalán a vitát követően elérhetők és szabadon letölthetők az eseményről készült videók és fotók.

Az EP-képviselők véleményét egy helyen a Newshubon lehet figyelemmel kísérni.