Brexit 
A brit népszavazás eredményének következményei 

Uniós ügyek  Frissítve: 
 
Létrehozva:   

Brexit: hogyan alakul az EU–Egyesült Királyság kapcsolat a népszavazás után? Összeállítás a fontos tudnivalókról az Európai Parlament szerepétől az 50. cikkig.

Cikkek 

Vote on the Verhofstadt report_        
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Az Európai Parlament szerdán 621 szavazattal, 49 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett jóváhagyta az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kilépési megállapodást.

Brexit in Ireland: fear of a hard border        

Az észak-írországi békefolyamatok fenntartása és Írország speciális helyzetének tisztázása a Parlament egyik feltétele ahhoz, hogy jóváhagyja az Egyesült Királyság kilépési szerződését.

Feltételek a Brexit tárgyalásokban        
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

A képviselők döntő többsége támogatta azt a határozati javaslatot, amely az EP feltételeit tartalmazza az Egyesült Királyság kilépési szerződésének elfogadásához. A Brexit-tel kapcsolatos megállapodáshoz a Parlament jóváhagyása szükséges.

Videók 

Cikkek 

Conference of Presidents after the UK government’s triggered of Article 50 TEU        
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Az Európai Parlament Elnökeinek Értekezlete szerdán elfogadta az EP négy frakcióvezetője és az Alkotmányos ügyek bizottsága által megfogalmazott, határozathozatalra irányuló javaslatot. A szöveg a Parlament feltételeit tartalmazza az Egyesült Királyság kilépésére vonatkozó megállapodásának elfogadásához. A javaslatról az EP jövő szerdán (április 5-én) vitázik és szavaz.

Cikkek 

UK referendum: European Parliament debate on outcome and consequences        
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Martin Schulz, az EP elnöke a rendkívüli ülést megnyitva megjegyezte, hogy még soha nem hívtak össze plenáris ülést ilyen rövid határidővel, viszont a brit választók döntése is ugyanilyen példanélküli. Az elnök megköszönte Lord Hill uniós biztos eddig munkáját, aki lemondott a referendum után. A biztos felszólalását felállva tapsolták meg a képviselők.