EU–Egyesült Királyság kapcsolat 
A partneri viszony a Brexit óta 

Uniós ügyek  Frissítve: 
 
Létrehozva:   

Összefoglaltuk, hogyan alakult az EU és az Egyesült Királyság kapcsolata az ország unióból való kilépése óta, és most miképpen működnek együtt a kereskedelemtől kezdve az éghajlatváltozásig.

Cikkek 

Videók 

Cikkek 

       
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Az Európai Parlament szerdán 621 szavazattal, 49 ellenszavazat és 13 tartózkodás mellett jóváhagyta az Egyesült Királyság és az Európai Unió közötti kilépési megállapodást.

       

Az észak-írországi békefolyamatok fenntartása és Írország speciális helyzetének tisztázása a Parlament egyik feltétele ahhoz, hogy jóváhagyja az Egyesült Királyság kilépési szerződését.

       
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

A képviselők döntő többsége támogatta azt a határozati javaslatot, amely az EP feltételeit tartalmazza az Egyesült Királyság kilépési szerződésének elfogadásához. A Brexit-tel kapcsolatos megállapodáshoz a Parlament jóváhagyása szükséges.

Videók 

Cikkek 

       
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Martin Schulz, az EP elnöke a rendkívüli ülést megnyitva megjegyezte, hogy még soha nem hívtak össze plenáris ülést ilyen rövid határidővel, viszont a brit választók döntése is ugyanilyen példanélküli. Az elnök megköszönte Lord Hill uniós biztos eddig munkáját, aki lemondott a referendum után. A biztos felszólalását felállva tapsolták meg a képviselők.

       
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Az Európai Parlament Elnökeinek Értekezlete szerdán elfogadta az EP négy frakcióvezetője és az Alkotmányos ügyek bizottsága által megfogalmazott, határozathozatalra irányuló javaslatot. A szöveg a Parlament feltételeit tartalmazza az Egyesült Királyság kilépésére vonatkozó megállapodásának elfogadásához. A javaslatról az EP jövő szerdán (április 5-én) vitázik és szavaz.