Klímaváltozás 
Sürgős lépések az éghajlatváltozás káros hatásai ellen 

Társadalom  Frissítve: 
 
Létrehozva:   

Hírek, videók és infografikák az Európai Parlament szerepéről korunk egyik legfőbb kihívása, az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

Cikkek 

       

Az elmúlt ötven évben számos nemzetközi egyezmény született a klímaváltozással kapcsolatos problémák kezelésére. Interaktív infografikán mutatjuk be a tárgyalások legfontosabb állomásait.

       
Sajtóközlemény 

Sajtóközlemény 

Az új uniós klímarendelet 40 százalék helyett legalább 55 százalékos kibocsátáscsökkentést ír elő. Az új karbonelnyelőknek köszönhetően ez az érték akár 57 százalékra is emelkedhet.

Videók 

       
(Videó idotartama:) 

Cikkek 

       

Nem jár károsanyag kibocsátással és a meglévő infrastruktúra átalakítható számára. Összefoglaltuk, a tiszta hidrogén előnyeit és azt, az EU hogyan kamatoztatná ezeket a zöld átállás során.

       

Az áttérés a karbonsemleges gazdaságra hatalmas változást és kihívást jelent számos iparág és régió számára az EU-ban. Ehhez nyújt segítséget a Méltányos Átállást Támogató Alap.

Sajtóközlemények 

Cikkek 

       

Sokat halljuk, hogy a klímaváltozás káros hatással van nemcsak a környezetre, de az emberi szervezetre és a gazdaságra is. Milyen változásokat idéz elő pontosan Európa különböző tájain?

Cikkek