Koronavírus: csalások és visszaélések online  

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

Egyre több online kereskedő használja ki a koronavírussal kapcsolatos aggodalmakat és kínál nem létező csodaszereket, nagyon magas áron. Összeszedtük a leggyakoribb visszaélési módokat.

©Ngampol/Adobe Stock  

Sokan maradunk otthon a vírus terjedésének lassítása érdekében, így megugrott az internetes vásárlások száma az EU-ban. Mindannyian szeretnénk megvédeni magunkat és szeretteinket is a vírustól, amit a tisztességtelen kereskedők könnyedén kihasználnak.

Számos olyan hirdetés jelent már meg, ami a fertőzés kivédését vagy gyógyítását valótlanul ígérő termékeket hirdet, természetesen méregdrágán. Már olyan kézfertőtlenítőt is lehet kapni, amelynek a címkéjén az áll, hogy ez az egyetlen lehetséges védelem a koronavírus ellen.

Legyünk résen


Összefoglaltuk, hogy melyek a leggyakoribb csalások és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok, ha ilyen hirdetést látunk, akkor mindenképp legyünk óvatosak:

  • azt állítja, vagy sugallja, hogy a termék ki tudja védeni, vagy gyógyítani tudja a fertőzést
  • állítólagos orvosokra, vagy nem hivatalos forrásokra hivatkozik
  • hatóságokra, szakértőkre, vagy nemzetközi intézetekre hivatkozik a név vagy logó feltüntetésével, azt állítva, hogy ezek igazolták a termék hatását, de nem említ ezt alátámasztó hivatalos dokumentációt
  • „csak ma kapható”, „utolsó darabok” és ehhez hasonló reklámszöveget használ
  • azt sugallja, hogy csakis az adott felületen lehet beszerezni a terméket, pl. „sehol nem talál ennél olcsóbbat”, „kizárólag ez a termék hatásos a COVID-19-cel szemben”
  • mivel a termék ki tudja védeni, vagy meg tudja gyógyítani a fertőzést, más hasonló termékeknél jóval drágább.


Fontos tudni, hogy ha félrevezető bejegyzésekkel találkozunk a közösségi oldalakon, jelezhetjük azt a platform üzemeltetői felé a nem megfelelő tartalmak jelzésére szolgáló felületükön.

Az uniós országok kormányai tudományos alapokon nyugvó adatokra támaszkodva adnak hivatalos tanácsokat a koronavírus megelőzésével kapcsolatban, fontos, hogy mindig ezekből a forrásokból tájékozódjunk.

Hogyan lép fel az EU a csalások ellen?


Az Európai Bizottság és a fogyasztóvédelmi együttműködési (CPC) hálózat számos javaslatot tett a csalások kivédése érdekében. A tagállamok fogyasztóvédelmi hatóságaival közösen március 20-án nyilvánosságra hozták a CPC Common Position COVID19 keretében, hogy milyen jellegű csalások és visszaélések fordultak elő eddig leggyakrabban a járványhelyzetben.

Didier Reynders, a jogérvényesülésért és a fogyasztópolitikáért felelős biztos március 23-án levélben fordult több internetes platformhoz, közösségimédia-vállalkozáshoz, keresőportálhoz és webáruházhoz, hogy az együttműködésüket kérje a felületeiken közzétett hamis információk eltávolításában.

A jogszabályok szerint az olyan állítások, minthogy egy bizonyos termék kigyógyít egy betegségből, vagy csak egy bizonyos ideig elérhető, nem megengedettek az EU-ban. Amennyiben valaki mégis ilyet állít, és a platform, amelyen hirdetik, tudomást szerez róla, kötelessége közbeavatkozni.

A biztonságosabb internetezés érdekében az Európai Bizottság bejelentette, hogy 2020 végén javaslatot tesz a digitális szolgáltatásokra vonatkozó új jogszabályra. Az EP-képviselők október 20-án fogadták el ajánlásaikat a témában, amelyek vezérelve, hogy „ami illegális offline, annak online is annak kell lennie”. Az EP-képviselők többek között szigorúbb követelményeket kértek az online tartalom- és tárhelyszolgáltatók, közvetítő szolgáltatók tekintetében, akiknek kezelniük kellene a hamis, illegális vagy veszélyes termékeket értékesítőket.

2020 novemberében elfogadott állásfoglalásában a Parlament ismét hangsúlyozta, hogy fontos, hogy a termékek biztonságosak legyenek, függetlenül attól, hogy online vagy offline értékesítik-e, illetve hogy egy EU-s vagy harmadik országbeli gyártótól származik. A képviselők jobb piacfelügyeletet, fokozott ellenőrzést is kértek.