Társadalom 

A kategória termékei 

Üres tengerpartok, lemondott repülőutak, néma utcák – a koronavírus-járvány feldúlta Európa idegenforgalmi iparágát. Az Európai Parlament markáns támogatást akar a földrész turisztikai szektora számára.        

Társadalom 
 

Az idegenforgalom egyike a Covid19-járvány által leginkább sújtott ágazatoknak. Az EU számos módon segíti a vállalkozásokat, a dolgozókat és az utasokat a válság átvészelésében.

The democratic opposition in Belarus, Honduran environmental activists and the Archbishop of Mosul are the 2020 Sakharov Prize finalists.        

Társadalom 
 

A belarusz demokratikus ellenzék, Moszul érseke és hondurasi környezetvédelmi aktivisták az EP gondolatszabadságért adományozott díjának idei döntősei.

A turizmust és a közlekedést a hónapok óta tartó leállás sújtja, de néhány utazó reméli, hogy elmehet nyaralni. A Parlament következetesen felszólította a Bizottságot, hogy finanszírozás, célzott ütemterv és uniós koordináció révén támogassa az idegenforgalmi ágazatot a koronavírus-válság alatt.        

Társadalom 
 

A több hónapig érvényben lévő kijárási korlátozás után lassanként újraindul a turizmus, egyre többen tervezik az utazást. Összefoglaltuk, mit tanácsol az EU a biztonságos utazás érdekében.