Az EP visszaszorítaná a kilométeróra-csalásokat  

 
 

A használt autók több mint felénél visszatekerik a kilométer-számlálót, ezzel nem csak a vásárlót károsítják meg, de súlyosan veszélyeztetik a közúti biztonságot és szennyezik a környezetet.

A kilométeróra-csalásokkal átlagosan 2–5 ezer euró közötti összeggel emelik meg illegálisan egy használt autó árát. Ez európai szinten 5,6–9,6 milliárd eurós kárt jelent a használtautó-kereskedőktől kezdve a gyártókon át a vásárlókig számos érintettnek. Az EP-képviselők hatékony fellépést sürgetnek, a májusi plenáris ülésen szavaznak a kilométeróra-csalásokkal foglalkozó jelentésről.

Az uniós szintű intézkedést az is indokolja, hogy a felmérések szerint a csalások jellemzőbbek a nemzetközi eladásoknál: a behozott autók 30-50%-a érintett, míg az országon belüli értékesítéseknél ez az érték csupán 5-12%. Mivel számos a felderítetlen eset, ezért nehéz pontosabb becslést adni, de Magyarországon 13-52% lehet a kilométeróra-csalással értékesített használt autó.

Legyen bűncselekmény a kilométeróra-csalás

A Parlament az egész EU-ban bűncselekménnyé nyilvánítaná a csalásokat. Jelenleg 25 tagország lép fel ellenük, és szankciók is változók, Szlovákiában például 226 eurós bírság jár érte, Franciaországban viszont akár két év börtön.

Az EP nemzeti adatbázisok létrehozását is javasolja a holland „Nationale AutoPas” és a belga „Car-Pass” mintájára, amelyekkel az EU-n az belül összes forgalomban lévő autó kilométeradatai elérhetőek lennének. Emellett a műszaki ellenőrzések alkalmával is leolvasnák a kilométeróra-állást.

A gyártókat pedig arra ösztönöznék, hogy olyan csalást akadályozó, modern technológiákkal lássák el a gépjárműveket, mint például a blokkláncon alapuló kilométeróra.

Mi a következő lépés?

Az EP-képviselők május 31-én elfogadták a jelentést, amely így a Bizottsághoz kerül további kidolgozásra.