Új limit az autók és kisteherautók szén-dioxid-kibocsátására  

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

Az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért a képviselők szigorúbb korlátozást javasolnak a személygépkocsikra és a kisteherautókra, hogy 2035-re nulla kibocsátás legyen az utakon.

Az ambiciózus éghajlat-politikai célok elérése érdekében az EU felülvizsgálja a jogszabályokat azokban az ágazatokban, amelyek közvetlenül érintettek a „Fit for 55 csomagban”. Ez magában foglalja a közlekedést is, mely az egyetlen ágazat, ahol az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása meghaladja az 1990-es értéket, ugyanis több mint 25%-kal nőtt. A közlekedés az EU teljes kibocsátásának ötödét adja.

A közúti közlekedés adja a közlekedésből származó kibocsátás legnagyobb százalékát, 2021-ben az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának 72%-áért volt felelős.

 

Miért az autók és a kisteherautók?


Az autók és kisteherautók az európai szén-dioxid-kibocsátás mintegy 15%-áért felelősek.

Az autók károsanyag-kibocsátására vonatkozó egységes szabályozás hozzájárulna az EU 2030-ra kitűzött klímacéljainak eléréséhez.

A jelenlegi helyzet


2019-ben 122,3 gramm volt az új autók kilométerenkénti átlagos szén-dioxid-kibocsátása, ami alacsonyabb, mint az EU 2015-2019-es időszakra vonatkozó 130 grammos célértéke, de így is magasabb, mint a 2021-re kitűzött 95 g/km.

Az elektromos autók száma gyorsan növekszik, 2020-ban az újonnan nyilvántartásba vett személygépkocsik 11%-át tették ki

Amit érdemes tudni a gépjárművek szén-dioxid-kibocsátásáról az EU-ban azt infografikán foglaltuk össze.

Új célok

2021 júliusában az Európai Bizottság azt javasolta, hogy 2025-től további 15%-kal csökkentsék a személygépkocsik és kisteherautók kibocsátási határértékét; ezt követi a személygépkocsikra és a kisteherautókra vonatkozó határérték 50%-os csökkentése 2030-ra, és 2035-re a nulla kibocsátás elérése.

A célokat százalékban fejezik ki, mert a 95 g/km-es szabványt újra kell számítani az új, szigorúbb károsanyag-kibocsátási teszt szerint, amely jobban tükrözi a valós vezetési viszonyokat.

A felülvizsgált jogszabálynak a zéró kibocsátású járművek szélesebb körű bevezetésével kell segítenie a polgárokat, és ösztönöznie kell a zéró kibocsátású technológiák innovációját.

Az EP-képviselők klímacéljai

 

A képviselők támogatták a Bizottság 2035-re nulla kibocsátásra vonatkozó célkitűzését, és június 8-án felülvizsgálták a személygépkocsikra és kisteherautókra vonatkozó 2030-as kibocsátási célokat. A Parlament szerint a Bizottságnak 2025 végéig jelentést kell készítenie a nulla közúti kibocsátás felé tett előrehaladásról, valamint ennek a fogyasztókra és a foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól.

A képviselők azt is szeretnék, hogy a Bizottság 2023-ig dolgozzon ki egy módszertant a személygépkocsik és kisteherautók kibocsátásának felmérésére, beleértve az üzemanyag- és energiafogyasztást is.

A képviselők most tárgyalásokat kezdhetnek a tagállamok kormányaival.

Egyéb uniós intézkedések a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére

Kevésbé szennyező autók gyártását kéri az EP ©APimages/European Union-EP