A közúti balesetek áldozatainak nagyobb védelméért dolgozik az EU 

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

A Parlament új intézkedéseivel szeretné minél méltányosabban kártalanítani a közúti balesetek áldozatait.

Veszélyes közúti szituáció ©AP images/European Union-EP  

Habár az EU útjai a legbiztonságosabbak a világon, még így is több mint 25 ezer ember vesztette életét és 135 ezer sérült meg súlyosan az utakon 2017-ben. A legtöbb áldozat gyerek, idős ember, gyalogos, kerékpáros és motoros volt.

A közúti balesetek áldozatainak nagyobb védelme érdekében a Parlament február 13-án szavazott arról a javaslatról, amely javítana a jelenlegi gépjármű-biztosítási rendszeren. Az új szabályok méltányos kártalanítást biztosítanak az áldozatoknak, továbbá ellenzik a biztosítás nélküli autók használatát és biztosítják az egyenlő bánásmódot a különböző tagállamokban élő biztosítottaknak.

A képviselők egy jobb közlekedésbiztonsági szabályozáson is dolgoznak annak érdekében, hogy egyre kevesebb baleset legyen az európai utakon.

Az áldozatok még nagyobb védelme

Jelenleg egy közúti baleset esetén, ha a kárt okozó gépjármű biztosítója fizetésképtelen, az áldozatokat nem biztos, hogy kártalanítani tudják, vagy megkésett kifizetéssel kell számolniuk. Az új szabályok értelmében ilyen esetekben a tagállamok felelőssége lenne a kártalanítás. A képviselők javasolják továbbá, hogy a kompenzációt legkésőbb hat hónapon belül ki kellene fizetni.

Az uniós állampolgároknak mindenhol ugyanaz a minimum védelem jár majd. Személyi sérülés esetén az áldozatok balesetenként legalább hatmillió eurós biztosítási fedezetre lesznek jogosultak az áldozatok számától függetlenül, vagy 1,2 millió euróra áldozatonként. Anyagi kár esetén a fedezet minimum összege szintén 1,2 millió euró lesz káreseményenként, az áldozatok számától függetlenül. A tagállamok ezeket az összegeket meg is emelhetik.

Kedvezőbb biztosítási díjak

Az új szabályozás a biztosító társaságokat arra ösztönzi, hogy a kártörténeti igazolásuk elismerése tekintetében a biztosítók a határokon átkelő mobil polgárokat ne részesítsék az adott tagállam meglévő lakosaihoz képest eltérő bánásmódban. Ezzel az uniós állampolgárok a legkedvezőbb díjakhoz és esetleges kedvezményekhez juthatnak hozzá, attól függetlenül, hogy milyen nemzetiségűek és melyik tagállamban tartózkodtak korábban.

A biztosítás nélküli gépjárművek visszaszorítása

A biztosítás nélküli gépjárművek problémája egyre nagyobb gondot okoz az EU-n belül, sok millió euróba kerül és növeli a fizetendő díjakat. A Parlament javaslata engedélyezné a tagállamoknak egy másik tagállamban használt gépjármű biztosításának nem zavaró, határon történő ellenőrzésének lehetőségét, például rendszámfelismerő technológia használatával, és ha szükséges, büntetéseket szabhatnának ki.

Mely járművekre vonatkozik majd az új szabályozás?

A szabály a legtöbb járműre vonatkozik majd, kivéve az olyan kisebb járművekre, mint az elektromos kerékpár, segway és elektromos roller, ezek ugyanis kevésbé balesetveszélyesek. A motorsport ágazatban érdekelt felek sem tartoznak majd az új szabályozás alá, mert rájuk általában is más szabályok vonatkoznak.

Következő lépések

A képviselőknek a Tanáccsal kell tárgyalnia az új szabályokról, mielőtt azok életbe lépnek.

Az új szabályozás bevezetése után a Bizottságnak a vezető nélküli gépjárművekre történő alkalmazását is meg kell fontolnia.