Megosztás itt: 

Új szabályokkal erősíti az új típusú munkavállalók jogait az EU, és jobb munkakörülményeket biztosít számukra. Infografikánkon mutatjuk, hogyan.

A képviselők április 16-án megszavazták azokat az új szabályokat, amelyek nagyobb védelmet nyújtanak az új típusú munkavállalóknak. Ez egy újabb fontos lépés az uniós szociálpolitika területén.

Ezek az alábbiakat biztosítják:


  • átlátható és kiszámítható munkakörülmények (pl. a próbaidőre, a munkaidőre vagy a kötelező ingyenes képzésekre vonatkozóan),
  • a munkáltatók nem tilthatják meg a munkavállalónak, hogy a munkaidejükön kívül más munkáltatóknak is dolgozzanak,
  • az új munkavállalóknak a kötelezettségeiket érintő minden kulcsfontosságú információhoz egy héten belül hozzá kell jutnia.
Átláthatóbb és kiszámíthatóbb munkakörülmények az új típusú munkavállalóknak 

A munkavállalás új formái

Az elmúlt években a munkavállalás a digitalizációnak és az új üzleti modelleknek (pl. Uber vagy Deliveroo) köszönhetően jelentősen átalakult, új formák alakultak ki, például ideiglenes pozíciók, vagy rövid idejű szerződések a szabadúszó munkavállalóknak.

2016-ban négy munkaszerződésből egy új típusú munkavállalásra vonatkozott, például rövid idejű vagy igény szerinti megbízatásra, illetve fizetett gyakornokságra. A munkavállalás rugalmasabbá vált, ez azonban nem azt jelenti, hogy nincs szükség a munkavállalók jogainak védelmére.

Kire vonatkoznak az új szabályok?

Az új szabályok minden olyan munkavállalóra érvényesek lesznek, akik átlagosan egy héten három órát, vagy egy hónapban 12 órát dolgoznak, például a háztartásbeliek, az igény szerint dolgozók, az időszakos munkavállalók, az utalványért vagy online platformokon dolgozó munkavállalók, valamint a gyakornokok és a tanocok is.

Az egyéni vállalkozókra azonban nem vonatkoznak majd az új szabályok.

Következő lépések

Az új szabályok akkor lépnek életbe, ha az EU miniszterei is jóvá hagyják azokat. Ezután a tagállamoknak 3 évük lesz arra, hogy az új szabályokat és a jelenlegi nemzeti törvényeiket összehangolják.

Mi mindent tesz az EU a munkavállalók jogaiért?

Az EU folyamatosan dolgozik a munkakörülmények javításán. Nemrégiben szavazták meg a képviselők azokat a szabályokat, amelyek a kisgyerekes szülőket, valamint a családtagjaikat gondozókat segítik a munka és a családi élet sikeresebb összehangolásában. Emellett az EP a kiküldetésben dolgozókra vonatkozó szabályokat is elfogadta.

Az EP továbbá a munkaidőre, a munkahelyi biztonságra és egészségvédelemre, illetve a szociális biztonságra vonatkozó szabályokat is megszavazta, amelyek akkor érvényesek, ha egy munkavállaló nem a saját országában, hanem egy másik uniós tagországban dolgozik.