Nemek közötti bérszakadék Európában: a főbb számok (infografika) 

 
 

Bár az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét a Római Szerződés már 1957-ben bevezette, a nemek közötti bérszakadék továbbra is makacsul fennáll. Nőnapi infografika.

Idén március 8-án lesz 25 éves a Pekingi nyilatkozat, amely számos stratégiai lépést megfogalmazott a nők és férfiak közötti egyenlőség megteremtéséért. A Parlament szerint azonban ezek közül nagyon sok még máig nem valósult meg.


Az évforduló jó alkalom arra, hogy megnézzük, valójában mit értünk el a nemek közötti egyenlőség terén Európában.Ide kattintva olvashatsz többet a témáról, most pedig nézzük az egyik legfontosabb témát, a bérek közötti egyenlőtlenséget kérdését.

A nemek közötti bérszakadék 
  • A nemek közötti bérszakadék a nők és férfiak átlag órabére közötti különbség  
  • A bérszakadék nem arányosított formája, ha a női és férfi munkavállalók átlagos bruttó órabére közötti különbséget nézzük, a férfiak bruttó órabérének százalékában kifejezve - tekintet nélkül a képzettségre, életkorra és a munka típusára. 
  • A számítások során csak a tíz vagy több alkalmazottat foglalkoztató vállalkozásokat veszik figyelembe 

Mekkora a bérszakadék az EU-ban?

Átlagosan, óránként, a nők csaknem 15%-kal kevesebbet keresnek a férfiaknál az EU-ban. Persze óriási különbségek vannak az egyes tagállamokban. Míg Észtországban a legmagasabb ez a szám, 23%, addig Romániában csupán 3%. Magyarországon 11,2%.

A nemek közötti bérszakadék az egyes tagállamokban  

A számok értelmezése nem olyan egyszerű, mivel a nemek közötti kisebb bérszakadék egy adott országban nem feltétlenül jelenti a nemek közötti nagyobb egyenlőséget. Egyes tagállamokban az alacsonyabb bérkülönbség abból adódik, hogy a nők kevesebb fizetett álláshelyet töltenek be. A nagy különbség pedig általában a részmunkaidőben dolgozó vagy csak bizonyos alulfizetett szakmákban dolgozó nők magas arányából adódnak.Az EU-ban 2018-ban átlagban több férfi (59%) tudós és mérnök dolgozott mint női (41%). A vezetői pozíciók csupán 33%-át töltik be nők.

Nők és férfiak a munkaerőpiacon

 

A nők és a férfiak munkaerőpiaci helyzete az EU-ban  

Az EU-ban a nők közel egyharmada részmunkaidőben dolgozik. Sokkal nagyobb a valószínűsége annak is, hogy a nők félbehagyják karrierjüket gondozói, vagy családi kötelezettségeik miatt.

A nemek közötti bérszakadék eredményeképpen a nők nagyobb mértékben vannak kitéve a szegénységnek idős korban. 2018-ban az EU-ban a 65 év feletti nők nyugdíja átlagosan 30%-kal alacsonyabb volt, mint a férfiaké. Itt is jelentős különbség van a tagállamok között - míg Észtországban 1% ez a szám, addig Luxemburgban 43%.