Hogyan lehet felszámolni a nemek közti bérszakadékot Európában? (videó) 

 
 

Összefoglaltuk, mit tesz az EU a nemek közti esélyegyenlőségért.

Az egyenlő munkáért egyenlő bér elve 60 éve létezik, mégis napjainkbana nők átlagosan 14%-kal kevesebbet keresnek óránként, mint a férfiak.

Az Európai Parlament szeretne változtatni ezen: a nemek közti esélyegyenlőség uniós stratégiájáról szóló, 2021. január 21-én elfogadott állásfoglalásban a képviselők felszólítják az Európai Bizottságot, hogy készítsen a nemek közötti bérszakadékra fókuszáló cselekvési tervet, amely egyértelmű célokat fogalmaz meg a tagállamok számára a nemek közötti bérszakadék csökkentésére a övetkező öt évben.

Az egyenlőtlenségek okainak kezelése


2019-ben a Parlament elfogadta a munka és a magánélet egyensúlyáról szóló irányelvet, amely uniós szinten új apai és szülői szabadságra vonatkozó szabályokat tartalmaz.

Az új szabályok nemcsak a nők munkaerőpiaci helyzetén javítanak, hanem az apákat is arra ösztönzik, hogy jobban vegyék ki részüket a gyereknevelésből. Emellett pedig a nemek közötti egyenlőséget is előremozdítják, egyenlő lehetőségeket biztosítva a férfiaknak és nőknek egyaránt.

Az állásfoglalásban a képviselők az irányelvek alkalmazásának éves felülvizsgálatát kérik a Bizottságtól. Emellett olyan intézkedésekre szólítják az EU országait, amelyek meghaladják az irányelvet, ilyen például a rugalmas munkaidő-rendszerek támogatása.

A Parlament támogatja a munkák és tevékenységek hagyományos, nemek szerinti felosztásának megszüntetését, valamint konkrét intézkedések elfogadását, amelyek megkönnyítik a nők és lányok beiratkozását a férfiak által dominált oktatásba és foglalkoztatásba.

A nemek közötti bérszakadékról és annak okairól ide kattintva olvashat bővebben.

A nők szegénysége elleni küzdelem


A képviselők fellépést sürgetnek a nők szegénysége ellen. A munkakörülmények javítását szorgalmazzák azokban az ágazatokban, ahol a nők aránya magas, és kiemelik, hogy foglalkozni kell azzal a problémával is, hogy a nők alacsonyabb nyugdíjat kapnak, mint a férfiak.

Kötelező érvényű célok és átláthatóság az egyenlő fizetés kulcsa

Az egyenlő díjazást uniós irányelv szabályozza, de az Európai Parlament többször kérte annak felülvizsgálatát és további intézkedéseket.

2020 márciusában az Európai Bizottság bemutatta a nemek közti esélyegyenlőség 2020–2025-ös uniós stratégiáját, amely magában foglalja a nők és férfiak közötti bér- és nyugdíjszakadék kezelését. A képviselők konkrétabb célokat és világos eszközöket szeretnének látni az előrelépés nyomon követéséhez. 2021 márciusában a Bizottság javaslatot terjesztett elő a fizetések átláthatóságáról, melyről az Európai Parlament a jövőben vitázik és szavaz.