A gumiabroncsok címkézése: a károsanyag-kibocsátás csökkentése csak az egyik cél 

Frissítve: 
 
Létrehozva:   
 

Nagyobb legyen a biztonság a közutakon, csökkenjen a károsanyag-kibocsátás és a zajszennyezés - többek között ez a célja a gumiabroncsok címkéiről szóló új uniós szabálynak.

Főszerepben a környezetvédelem

Az EU elkötelezte magát amellett, hogy az 1990-es szinthez képest 2030-ra 40%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását. A közúti közlekedésből származik a károsanyag-kibocsátás 22%-a az Unióban, és ez az egyetlen ágazat, ahol ez a szám nem csökkent az 1990-es szinthez képest.

A karbonsemlegességetcélzó Európa ezért a közlekedési ágazatból származó kibocsátást az 1990-es szinthez képest 60%-kal tervezi csökkenteni 2050-re.

A gumiabroncsok a gépjárművek üzemanyag-fogyasztásának 20–30 %-áért felelősek, ezért a takarékosabb abroncsok nagyban hozzájárulnak a kibocsátás csökkentéséhez. Az EU új szabályokat vezet be a címkézésükre, hogy a megfontoltabb, és remélhetőleg környezettudatosabb döntést hozhassunk vásárláskor.

HU_labelling of tyres.jpg  

Új, egyértelműbb információ a címkéken

Az új szabály szerint a címkéknek információt kell adniuk a gumiabroncs üzemanyag-hatékonyságáról egy A-tól G-ig tartó skálán, arról, hogy mennyire tapadnak a nedves úton, is milyen hangosak (decibelben kifejezve). A címke ki fog egészülni a hó- és jégtapadásra vonatkozó ikonokkal, és később bevezethetik a futásteljesítményre és a kopásra vonatkozó paraméterek hozzáadását is. Ez elősegítheti a gumiabroncsok kopása miatt a környezetbe kerülő mikroműanyagok mennyiségének csökkentését.

Fontos, hogy a címkéket jól látható helyen kell feltüntetni, az interneten vásárolt gumiabroncsok esetében is, és egy QR kódot kell tartalmaznia, további információval.

A következő lépések

A Parlament május 13-án hagyta jóvá az új szabályozást, így az 2021 május 1-jén életbe léphet.

A károsanyag-kibocsátást célzó uniós szabályokról az alábbi cikkeinból lehet többet megtudni:

Az üvegházhatású gázok csökkentése az EU-ban: nemzeti célkitűzések 2030-ra

Új limit az autók szén-dioxid-kibocsátására  

Amit érdemes tudni az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszeréről és reformjáról

Klímaváltozás: az erdők védelmével a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozásáért

A repülésből és hajózásból származó károsanyag-kibocsátás számokban