Mérföldkövek a nők jogaiért folytatott küzdelemben az EU-ban (videó) 

 
 

Összegyűjtöttük a legfontosabb mérföldköveket, melyeket az EU megtett a nemek közti egyenlőség eléréséért. A hosszú évek alatt létrejött eredményeket most a világjárvány veszélyezteti.

Az egészségügy, az otthonápolás és a kereskedelem területén dolgozók jelentős többsége nő, akik életére aránytalanul nagy hatást gyakorol a világjárvány.

A Covid19 nőkre gyakorolt hatásairól ide kattintva tudhat meg többet.

A nemek közti egyenlőség alapvető uniós érték, mégis, a mai napig számos esetben jelent kihívást a téma. Az Európai Parlament ezek kezelésére szóltott, különösen mivel a meglévő egyenlőtlenségeket csak súlyosbította a világjárvány.


Az Európai Parlament küzdelméről a nemek közti egyenlőségért ide kattintva tudhat meg többet.

A nemzetközi nőnap közeledtével összegyűjtöttük az EP milyen lépéseket tett a nemek közti egyenlőség javítása érdekében:Támogatás és prioritások


A Parlament kéri, hogy a Bizottság és a tagállamok különítsenek el forrásokat, melyek segíthetnek a nőknek a válságból való kilábaláshoz. Emellett arra szólít, hogy a nemek közötti egyenlőség legyen a közelgő Európa jövőjéről szóló konferencia egyik prioritása.

Március 8-án az Európai Parlament plenáris ülésén ünnepli a nemzetközi nőnapot, március 4-én pedig a nőijogi szakbizottság vezeti az „Erősek vagyunk: nők a Covid19 elleni küzdelem élén” című konferenciát..

Nézze élőben ide kattintva március 4-én 9:00-tól!