Nagyvilág 

A kategória termékei 

       

Az EU számos kereskedelmi egyezményről folytat tárgyalásokat, a megállapodásokat az Európai Parlamentnek is jóvá kell hagynia. Összeszedtük, hol tartanak a tárgyalások.

       

Nagyvilág 
 

A demográfiai okoktól az emberi jogokon és a szegénységen át a klímaváltozásig a migrációnak számos oka lehet. Összeszedtük a legfontosabbakat.

       

Nagyvilág 
 

Az EU és az Európai Parlament azóta áll Ukrajna mellett, hogy Oroszország 2022. február 24-én indokolatlan és jogellenes, teljes körű inváziót indított az ország ellen.

       

Nagyvilág 
 

Az EU már az előtt támogatta Kijevet és a kapcsolatok szorosabbra fűzését Ukrajnával, hogy az országot 2022 februárjában megtámadta volna Oroszország. Összefoglaltuk, hogyan.

       

Afrikában 390 millió ember él a szegénységi küszöb alatt. Az EU-Afrika stratégia az egyenlőtlenségek elleni küzdelemre és a fenntartható gazdaság kialakítására hívja fel a figyelmet.

       

Nagyvilág 
 

Az ukrajnai orosz támadás emberek millióit kényszerítette otthonaik elhagyására. Összefoglaltuk, mit tesz az EU azért, hogy segítsen nekik és hogyan kezeli a külső határokat.