Biztosítani kell az egyenlő bért a nők számára, mondják a képviselők 

Sajtóközlemény 
 
 
  • A képviselők kötelező szabályokat várnak a nők és férfiak bére közötti különbség megszűntetésére és a bérek átláthatóságának biztosítására 
  • Az egyenlő munkáért egyenlő bér (az Európai Unióról szóló szerződés 157. cikében is lefektetett) elvét be kell tartatni 
  • A nők és férfiak bére közötti szakadák átlagosan 16 százalék az Unióban (a nyugdíjasok esetében 37 százalék az arány) 

A képviselők ambíciózus esélyegyenlőségi stratégiát és a nők és férfiak bére közti szakadék kötelező felszámolását várják a Bizottságtól.

A csütörtökön 493 szavazattal, 82 ellenszavazat és 79 tartózkodás mellett elfogadott állásfoglalásban a Parlament üdvözli, hogy a Bizottság elnöke az „egyenlő munkáért egyenlő bér" elvét a márciusban bemutatandó, új esélyegyenlőségi stratégia alapelvének tekinti.

A képviselők szerint a bérek átláthatóságára és a nők és férfiak bére közötti különbség felszámolására irányuló kötelező jogszabályoknak a stratégia szerves részét kell képeznie. A bérszakadékot a magán- és az állami szférában egyaránt fel kellene számolni, a szabályokat határozottan be kellene tartatni, és az előrehaladás mérésére egyértelmű célértékeket kellene meghatározni. A képviselők emellett kérik, hogy a Bizottság 2020 végéig vizsgálja felül a nemek közötti bérszakadék kezelésére alkotott cselekvési tervet, amelynek a különbség csökkentésére a következő öt évre világos elérendő célokat kellene meghatároznia a tagállamok számára.

A Parlament a bérszakadék kiváltóokainak megszüntetése céljából arra ösztönzi a tagállamokat, hogy szánjanak elegendő forrást a kisgyermekkori nevelési és gyermekgondozási szolgáltatásokra és a családbarát munkavégzési lehetőségekre. Ez segítene abban, hogy a nők egyenlő eséllyel vehessenek részt a munkaerőpiacon. Mivel a bérszakadék nyugdíjaskorra több mint duplájára nő, a képviselők az idős nők számára megfelelő segítséget várnak, például gondozási időszakok jóváírása, tisztességes minimumnyugdíjak és özvegyi ellátmány formájában.

Jó minőségű munkahelyekhez és jó munkalehetőségekhez az egész életen át tartó tanulás biztosításával és szakképzések révén kellene hozzásegíteni a nőket. A képviselők kiemelték: már kisgyermekkortól jobban ösztönözni kell a lányokban a vállalkozókedvet, és az oktatásban kialakult sztereotípiák leküzdése érdekében többüket kellene a természettudományok, a technológia, a műszaki tudományok, a matematika,  és a digitális képzések felé irányítani, így a nők nagyobb része találna munkát a fejlődő és jól fizető ágazatokban.

Háttér

A Bizottság szerint az Unióban a nők és a férfiak órabére között átlagosan 16 százalék különbség van. Az egyes tagállamok eredményei között jelentős különbségek figyelhetők meg - Magyarországon például 14 százalékkal keresnek a férfiak többet. A nyugdíjas nők Európa szerte még nehezebb helyzetben vannak: nyugdíjuk átlagosan 37 százalékkal marad el a férfiakétól.