• Ideiglenesen fel kell függeszteni a jelenlegi uniós szabályokat, amelyek értelmében a légitársaságoknak folyamatosan ki kell használniuk a fel- és leszállásra szolgáló résidőket, ha nem akarják azokat elveszteni 
  • a Parlament a legnagyobb sürgősséggel foglalkozik az ún. szellemgépek leállítására vonatkozó bizottsági javaslattal 
Már elkezdődött a jogalkotási munka a szellemgépek leállítására © EP Audiovisual  

A Parlament Közlekedési és turizmus bizottságának elnöke üdvözölte a Bizottság sürgős javaslatát a szellemjáratok leállítására, és gyors parlamenti munkát ígért.

„Senkinek nem érdeke, hogy üresen járjanak a repülőgépek, aminek hatalmas környezetvédelmi és gazdasági ára van. Ezt be kell fejezni, és gondoskodnunk kell róla, hogy a légiközlekedési iparág meg tudjon bírkózni a COVID-19 járvány okozta jelenlegi rendkívüli körülményekkel" - mondta a Közlekedési bizottság elnöke, Karima Delli (Zöldek/EFA, Franciaország).

„A 'használd, vagy elveszíted' szabályt korábban már többször felfüggesztették átmenetileg, és a Parlament most is elkötelezett amellett, hogy gyors megoldást találjon a Tanáccsal" - tette hozzá a bizottság elnöke.

A fel- és leszállásra használható résidők elosztását meghatározó szabályok mindig a következő év azonos évszakára vonatkoznak. A 2020-ra vonatkozó szabályokat már tavaly jóváhagyták, tehát elegendő idő áll rendelkezésre a fontos módosítások elvégzésére.

A következő lépés

A Parlament áttekinti a bizottsági javaslatot, és a következő napok során bejelenti, hogy a Tanáccsal együtt melyek lesznek a konkrét következő lépések az eljárás elindításában.

Háttér

A jelenegi szabályzás (a résidőkiosztás egységes szabályairól szóló uniós rendelet, EEC 95/93) a repülőgépek fel- és leszállására szükséges résidők elosztásáról az Unióban független koordinátorok döntenek a téli és nyári időszakra vonatkozóan. Ha a repülőgép-társaság a számára kiosztott résidőt legalább 80 százalékban kihasználta az adott évszakban, akkor azt résidőt megtarthatja a következő év azonos évszakában is (ezekre a résidőkre utal az ún. 'történeti résidő', 'szerzett jogok', vagy '80-20 szabály'). Ellenkező esetben a résidőt egy másik vállalat kapja meg.

A nem kellőképpen kihasznált résidőket tehát elvesztik a légitársaságok (ez az ún. 'használd, vagy elveszíte' szabály).

A 'használd, vagy elveszíted' szabályt azonban korábban már több alkalommal ideiglenesen felfüggesztették, például a 2001. szeptember 11-i események után, az iraki háború alatt, a 2003-as SARS-járvány idején, és 2009-ben a gazdasági válság és annak a légiközlekedési vállalatokra gyakorolt hatása miatt.