A koronavírusra való tekintettel a média számára is megváltoztak munkakörülmények a Parlamentben.

A Parlament a COVID-19 járvány terjedésének lassítása érdekében kevesebb személyes jelenlétet igénylő értekezletet szervez az épületeiben, de továbbra is betölti a a demokratikus folyamatban játszott szerepét és jóváhagyja a vírus elleni fellépéshez és az európai lakosság, fogyasztók, vállalatok és az egészségügyi szervek támogatásához szükséges jogszabálytervezeteket.

A Parlamentben zajló eseményeket (többek között a plenáris ülést) az interneten közvetítjük, tehát a média képviselői személyes jelentlétük nélkül is követhetik a fejleményeket.

A plenáris az alábbi élő linken lesz elérhető: EP Live és EbS+.

Javasoljuk, hogy csak akkor jöjjön személyesen a plenáris ülésre, ha az feltétlen szükséges. Ha személyesen kíván jelen lenni, akkor kérjük, hogy tartsa be az egymás közti távolságtartásra és a személyes higiénére vonatkozó általánosan javasolt elveket.

Kérjük, ne jöjjön be a Parlament épülétébe, ha légúti fertőzés bármilyen tünetét mutatja, ha tudomása van arról, hogy az elmúlt 14 nap során kapcsolatban állt fertőző beteggel, vagy ha ugyanebben az időszakban a nagyon magas fertőzési rátájú régiók egyikében tartózkodott. A legfrissebb ajánlásokról itt olvashat:

Helyzetjelentés(angolul)

Információ a Robert Koch Intézettől (angolul)

  • Bár a legtöbb képviselő egyébként is távolról jelentkezik be, ha interjút szeretne készíteni a résztvevőkkel, kérjük, részesítse előnyben a telefonos vagy online interjút.
  • A Vox Box tévéstúdió március 25-én és 26-án nyitva lesz, de szigorúan előzetes foglalás alapján és a megfelelő távolság fenntartásával használható.
  • Az ülésterem sajtókarzata nyitva lesz (a megfelelő távolságtartás biztosítása miatt csökkentett kapacitással).
  • A sajtó munkaterme zárva marad.
  • A plenáris napirendjével kapcsolatban holnap küldünk részletes információt.
  • Csütörtök reggel 9:30 órakor kerül sor az EP szóvivőjének ülés előtti online sajtótájékoztatójára. A további részleteket holnap küldjük.

Köszönjük a megértésüket.