Kapcsolatfelvétel 

Az Európai Parlament sajtószolgálata, az elnök és a képviselőcsoportok elérhetőségei. Az audiovizuális támogatáshoz és az audiovizuális eszközökhöz kapcsolódó elérhetőségek.

A Parlament sajtószolgálata 

Az Európai Parlament sajtószolgálata pontos és pártatlan tájékoztatást nyújt a Parlament tevékenységeiről az újságírók számára, továbbá gyakorlati és technikai segítséget nyújt.  Sajtófelelőseink készen állnak arra, hogy a médiaszakembereknek tájékoztatást nyújtsanak a Parlament jogalkotási menetrendjében szereplő konkrét ügyekről, illetve a rendelkezésükre álló audiovizuális kínálatról.

Az elnök sajtószolgálata 

Az elnök kommunikációs csapata foglalkozik az elnököt közvetlenül érintő összes sajtó- és médiaüggyel.

Képviselőcsoportok sajtószolgálatai 

Az Európai Parlament minden képviselőcsoportjának külön sajtószolgálata van, amely tájékoztatást nyújt a képviselőcsoport tevékenységeiről, és válaszol a médiától érkező megkeresésekre.

Audiovizuális támogatás és szolgáltatások 

Az Európai Parlament támogatást nyújt a parlamenti tevékenységeket közvetítő médiaszakembereknek úgy, hogy a video-, rádió-, multimédiás és fényképes anyagok gyártásához különböző tartalmakat, valamint technikai segítséget biztosít. A Multimedia Centre weboldalon lévő kínálatunkban megtalálhatók az élő események, az EP tevékenységeinek hírösszefoglalói, az illusztrációs célú felvételtár és a kiemelt eseményekről szóló híradások.