Kapcsolatfelvétel 

Itt az Európai Parlament sajtószolgálatának, audiovizuális szolgálatának, elnökének és képviselőcsoportjainak elérhetőségeit találhatja meg.

A Parlament sajtószolgálata 

Az Európai Parlament sajtószolgálata pontos és pártatlan tájékoztatást ad az újságíróknak a Parlament tevékenységéről, és egyéb gyakorlati és technikai segítséget is biztosít. A sajtóreferensek beszámolnak a Parlament jogalkotási menetrendjében szereplő konkrét ügyekről, illetve segítenek a Parlamentben rendelkezésre álló audiovizuális lehetőségek kihasználásában.

Az elnök sajtószolgálata 

A Parlament elnökét közvetlenül érintő összes sajtó- és médiaüggyel az elnök külön sajtószolgálata foglalkozik.

A képviselőcsoportok sajtószolgálatai 

Az Európai Parlament minden képviselőcsoportjának külön sajtószolgálata van, ők nyújtanak tájékoztatást a képviselőcsoport tevékenységével kapcsolatban és válaszolnak az újságírói kérdésekre.

Audiovizuális szolgáltatások 

Az Európai Parlament a videó-, rádió-, multimédiás és fotóanyagok elkészítéséhez tartalmi és műszaki segítséget nyújt a parlamenti munkáról tudósító szakemberek számára. A Multimédia központ kínálatában élő közvetítések, az Európai Parlament tevékenységéről szóló összefoglalók, stockfotók és a kiemelt eseményekről szóló videófilmek találhatók.

 

Az Európai Parlament szóvivői szolgálata 

Magyar nyelvű sajtófelelősök